Ενας «λανθασμένος χάρτης» της Κίνας οδήγησε σε δημόσια απολογία την Gap [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενας «λανθασμένος χάρτης» της Κίνας οδήγησε σε δημόσια απολογία την Gap [εικόνα]

Δημόσια συγνώμη ζήτησε η Gap για έναν χάρτη της Κίνας. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημόσια συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης «Gap» για την πώληση μπλουζών που έφεραν το σχέδιο ενός «λανθασμένου χάρτη» της Κίνας.

Το σχέδιο παρίστανε μόνο την ηπειρωτική χώρα και όχι εδάφη που διεκδικεί η Κίνα, όπως η Ταϊβάν.

Ενας «λανθασμένος χάρτης» της Κίνας οδήγησε σε δημόσια απολογία την Gap [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Μια φωτογραφία της συγκεκριμένης μπλούζας που δημοσιεύτηκε στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, προκάλεσε εκατοντάδες καταγγελίες.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να δηλώσει ότι σέβεται την «κυριαρχία» της Κίνας και πως θα εφαρμόσει «αυστηρές κριτικές» για την αποτροπή της επανάληψης του συμβάντος.

Η Gap είναι η τελευταία σε μια σειρά ξένων εταιρειών που έρχονται αντιμέτωπες με μια αντίδραση επειδή δε συμμορφώνονται με τους εδαφικούς ισχυρισμούς της Κίνας.

American clothing retailer @Gap on Monday apologized for printing incomplete Chinese map on T-shirts for sales outside #China, said the brand respects China's sovereignty and territorial integrity pic.twitter.com/uHJoLnpmr6

Ενας «λανθασμένος χάρτης» της Κίνας οδήγησε σε δημόσια απολογία την Gap [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Η ανάρτηση στο Weibo, ανέφερε πως το μπλουζάκι, που πωλείται στον Καναδά, δεν απεικόνιζε επαρχίες της Κίνας, όπως το νότιο Θιβέτ, την Ταϊβάν και τα νησιά στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το Πεκίνο θεωρεί την αυτονομία της Ταϊβάν ως απομακρυσμένη επαρχία, ενώ το Θιβέτ κυβερνάται ως αυτόνομη περιοχή. Η Κίνα θεωρεί επίσης δικό της ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας της θάλασσας της Νότιας Κίνας, κάτι που βρίσκει αντίθετες τις γειτονικές χώρες της Ασίας.

Σε ανακοίνωσή της η Gap ανέφερε πως «ειλικρινά ζητήσαμε συγνώμη για αυτό το ακούσιο λάθος».

Ο γίγαντας της ένδυσης είπε πως το προϊόν δεν πωλείται στην κινεζική αγορά και πως το έχουν καταστρέψει. Δεν είναι, ωστόσο σαφές, τι θα συμβεί με εκείνα που πωλούνται εκτός της ηπειρωτικής χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Gap μπλουζάκι Κίνα χάρτης Ταϊβάν Θιβέτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ