ΕuroWorking Group: Επιταχύνετε για τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

ΕuroWorking Group: Επιταχύνετε για τα προαπαιτούμενα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το EuroWorking Group κάλεσε την Αθήνα να επιταχύνει την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, στη συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Στο σχεδιασμό είναι έκτακτη συνεδρίαση- ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης- του EuroWorking Group, προκειμένου να ετοιμαστούν τα τελικά κείμενα και να υπάρξει πολιτική επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας για την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σύμφωνα με κοινοτική πηγή που επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Κάποια από τα 88 προαπαιτούμενα- κυρίως ιδιωτικοποιήσεις- εκτιμάται ότι θα παραπεμφθούν για αργότερα, ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος, καθώς για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να εκπληρωθούν άμεσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας συζητήθηκε και η προετοιμασία της «ενισχυμένης επιτήρησης» μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, όχι όμως τόσο και το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, για το οποίο απομένουν οι πολιτικές αποφάσεις.

Επίσης συζητήθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία συνοδεύεται από προϋποθέσεις, ενώ η χρονική διορία λήγει στις 15 Ιουνίου. Οι προϋποθέσεις αφορούν τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και την ομαλή συνέχιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroworking Group προαπαιτούμενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ