Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Φάουστ

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το αναγνωστικό κοινό για το εμβληματικό έργο εμβληματικό έργο του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Γιόχαν φον Γκαίτε «Φάουστ». Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Bodo Kirchhoff στο Γερμανικό Ινστιτούτο

Οι εκδόσεις Αιώρα και το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe παρουσιάζουν τον συγγραφέα Bodo Kirchhoff. Το μυθιστόρημά του «Όταν δεν το περιμένεις» αγαπήθηκε από αναγνώστες και βιβλιοπώλες κι απέσπασε το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016. Με τον Bodo Kirchhoff θα συνομιλήσουν η ποιήτρια Χριστίνα ΟΙκονομίδου και ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός. Στο Goethe Insitut, στις 8 το βράδυ (Ομήρου 14-16, Αθηνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τρίτη 15 Μαίου 2018

«Life changing moments in literature» στον Ιανό

H Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα διοργανώνει στον ΙΑΝΟ συζήτηση με θέμα «Life-changing moments in literature» μεταξύ των τριών Ισραηλινών συγγραφέων Eshkol Nevo, Esty Hayim και Iris Eliya Cohen και του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού | Ισμήνη Καπάνταη

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Ισμήνη Καπάνταη. Μία συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό στις 20.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Μ. Βαρβιτσιώτη «Όπως τα έζησα [1981-1993]». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθ. Συνταγματικού Δικαίου, ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής, ο Γιάννης Πρετεντέρης, αρθρογράφος στο Βήμα και στα Νέα και ο Γιώργος Κουβαράς, διευθυντής του Action24. Τη συζήτηση συντονίζει η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, αν. καθ. Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, στις 7 το βράδυ (Β. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα)

Ο Μήτσος Κασόλας στην ΕΣΗΕΑ

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν το βιβλίο του Μήτσου Κασόλα «Για ένα μανιφέστο πολιτισμού από τη μικρή μέγιστη Ελλάδα. Θα μιλήσουν ο Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος-συγγραφέας, ο Χρήστος Ντούμας, καθ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Σπύρου, σκηνοθέτης και η Αγγελική Κάσολα, σκηνοθέτης θεάτρου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ , στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο Θανάσης Χειμωνάς στο Public στο Σύνταγμα

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά «Παραφροσύνη». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον Γιώργο Παπαχρήστο, αρθρογράφο στην εφημερίδα Τα Νέα. Στο Public, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Χρύσα Σπυροπούλου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χρύσας Σπυροπούλου «Ταραγμένα νερά». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννης Πανούσης, καθ. Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο Γιώργος Μαυρογορδάτος στις Πλειάδες στο Παγκράτι

Οι εκδόσεις Πατάκη και οι Πλειάδες παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου «Μετά το 1922: η παράταση του Διχασμού». Με τον καθηγητή θα συζητήσει ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ