Προτάσεις εξόδου για απόψε Παρασκευή στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε Παρασκευή στην Αθήνα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραστάσεις, θεατρικές και μουσικές, εκθέσεις εικαστικών, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλές άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται απόψε το βράδυ στην Αθήνα. Οι προτάσεις πολλές, οι επιλογή δική σας...

Αναλυτικά!:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Πρεμιέρα του έργου «Βόιτσεκ» από την ομάδα Boy Oh! στο Θέατρο «'Αρτι»

Η θεατρική ομάδα, που αποτελείται από νέους ηθοποιούς, απόφοιτους της δραματικής σχολής Εμπρός-Θέατρο Εργαστήριο, καταπιάνεται φέτος με τον «Βόιτσεκ» του Γκεόργκ Μπύχνερ, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης δραματουργίας. Βασικό στοιχείο της παράστασης είναι η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων σκηνικών αντικειμένων και η απουσία σκηνικού. Η μετάφραση έγινε από το πρωτότυπο ειδικά για την παράσταση από τη Βασιλική Κρίκωνα. Παίζουν οι Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Στέφανος Ντρέκος, Ελένη Παργινού, Μαργαρίτα Σταυροπούλου. Στο Θέατρο «'Αρτι» (Ηπείρου 41 και Αχαρνών). Τηλ.: 210 8834002. Ώρα: 9.00μμ. Είσοδος: 12Euro

  • Πρεμιέρα της παράστασης "Million like baby" στο θέατρο «Ροές»

Η επικοινωνία των ανθρώπων μέσα από το διαδίκτυο και οι σχέσεις που εκεί αναπτύσσονται αποτελούν τα κεντρικά σημεία του έργου του Νίκου Κατράκη, που θίγει ερωτικές προσεγγίσεις, αλλά και θέματα όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πάνω απ' όλα όμως καταδεικνύει την αλλοτρίωση και την αποξένωση του σύγχρονου ατόμου απ΄ό,τι θεωρήθηκε μέχρι τώρα παραδοσιακός τρόπος ζωής. Η παράσταση, εκτός από πρόζα, περιλαμβάνει και πρωτότυπες χορογραφίες, προβολή σε video wall και χρήση άλλων μέσων τεχνολογίας. Στο Θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι). Τηλ.: 210 3474312. Ώρα: 9.15 μμ. Είσ.: 13Euro, 9Euro.

  • «Το υγιές βλάπτει σοβαρά την υγεία» στο θέατρο Eliart

Η τραγουδοποιός Ευσταθία σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη σε δικά της κείμενα, γνωστά της τραγούδια και αγαπημένες διασκευές. Μαζί της η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου. Στο θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127). Τηλ.: 210 3477677. Ώρα: 11.30 μμ. Εισ.: 12Euro με ποτό.

  • Πρεμιέρα της παράστασης «Ο λύκος» στο Frown Tails

Το παραμύθι του Λύκου και της Κοκκινοσκουφίτσας μέσα από μια παράσταση σύγχρονου χορού με γκροτέσκα θεατρικά στοιχεία, ερμηνευμένη από δύο ηθοποιούς-χορευτές. Σύλληψη, δημιουργία και εκτέλεση των Αστάρτη Αθανασιάδου και Αχιλλέα Χαρίσκου. Δραματουργία του Κυριάκου Αθανασιάδη. Στο Frown Tails (Παραμυθιάς 6, Κεραμεικός). Τηλ.: 2130097547. Ώρα: 9 μμ. Εισ.: Euro 5.

ΟΠΕΡΑ

  • «Η Εύθυμη Χήρα» στη Λυρική Σκηνή

H δημοφιλής βιενέζικη οπερέτα του Φραντς Λέχαρ επιστρέφει ύστερα από 12 χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λιγνάδης, που φωτίζει την ιστορία της νέας όμορφης και πλούσιας χήρας 'Αννα Γκλάβαρι με ρομαντική και εύθυμη διάθεση. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Νίκλας Βιλέν και Χρύσανθος Αλισάφης. Στο Θέατρο Ολύμπια - Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59-61). Τηλ.: 2103612461, 2103643725. Ώρα: 8 μμ. Εισιτ.: Euro 40, 30, 25, 15 (φοιτ., παιδ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής και Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής

Θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση έργα των Ανδρομάχης Δημογιαννοπούλου, Γιώργου Ζαμπακλή, Βασίλη Τσιατσιάνη, Γεωργίας Κουμαρά και Ορέστη Γούμενου, γραμμένα ειδικά για τα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής. Θα παιχτεί επίσης το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «5 more steps until you fall asleep». Η μουσική διεύθυνση είναι του Θόδωρου Αντωνίου. Στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ώρα: 8.30 μμ. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

Η 17η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε έργα Maurice Ravel (Παβάνα για μια νεκρή ινφάντα), Cesar Franck (Συμφωνικές Παραλλαγές για πιάνο και ορχήστρα, Συμφωνία σε ρε ελάσσονα), Camille Saint-Saens («'Αφρικα» Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα, έργο 89). Στο πιάνο ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης. Μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Ώρα: 8.30 μμ. Τιμές: Φοιτητικά - Eκπτωτικά Euro 5, Γ Ζώνη Euro 10, Β Ζώνη Euro 15, Α Ζώνη Euro 20, Διακεκριμένη Ζώνη Euro 25.

  • "In the mood for love" με τον musical performer Αναστάση Δεληγιάννη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Ο musical performer Αναστάσης Δεληγιάννης κάνει αναδρομή σε γνωστά μιούζικαλ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και σε τραγούδια από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Στο πιάνο ο μαέστρος Αλέξανδρος Μπαζάνης. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ.:210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 11.00 μμ. Είσ: ελάχιστη κατανάλωση 10Euro το πρώτο ποτό, 2ο ποτό 7Euro, μπύρες και κρασί ποτήρι 4Euro.

  • Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης και Ελένη Δήμου «ζωντανά» στο Κύτταρο

Το γνωστό δίδυμο Λάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιοκαρίνης, συναντώνται στη σκηνή με την Ελένη Δήμου. Στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών). Τηλ.: 2108224134. Ώρα: 10 μμ. Είσ.: 15 Euro με μπύρα.

  • Ο DOMINIQUE DI PIAZZA με τον Yiorgos Fakanas Group στο Αθηνά Live

Το Yiorgos Fakanas Group φιλοξενεί τον Dominique Di Piazza, έναν από τους σημαντικότερους μπασίστες διεθνώς. Στο Αθηνά Live (Λ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο). Τηλ.: 2104813605 - 2 . Ώρα:9 μμ. Είσ.: 20 Euro.

  • Οι Infected Mushroom Live in στο Entertainment Stage

Ένα από τα κορυφαία dance συγκροτήματα στο Entertainment Stage (Ιερά Οδός 7-13). Τηλ.: 2109611118. Ώρα: 11.30 μμ. Είσ.: 30 Euro.

  • "Tripping & Hoppin" από τους Choice Illusion στο Booze Cooperativa

Οι Choice Illusion σε μουσικές από το πρώιμο trip hop. Στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57). Ώρα: 10 μμ. Τηλ.: 211 4000863. Δωρεάν είσοδος, με χρέωση στην κατανάλωση.

  • Ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies στο Gagarin

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies σε τραγούδια από την εποχή των "Ξύλινων Σπαθιών" και σε ακυκλοφόρητα κομμάτια. Στο Gagarin (Λιοσίων 205). Ώρα: 9 μμ. Εισ.: 15 Euro

  • Οι Bokomolech Live στο Fuzz

Το ελληνικό συγκρότημα σε παλιά και νέα τραγούδια. Στο Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1). Τηλ.: 2103450817. Ώρα: 8 μμ. Εισ.: 15Euro

  • Ο Οδυσσέας Τσάκαλος στο Cafe Αλάβαστρον

Σε τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και κομμάτια των Φατμέ, Δραμαμίνη, Ν.Πορτοκάλογλου, Π.Παυλίδη, Σ.Μάλαμα κ.α. Στο Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78). Τηλ.: 210 7560102. Ώρα: 10.30 μμ. Εισ.: 10Euro με μπύρα ή κρασί.

  • Οι Couleur Melo στο Cabaret Voltaire

Οι Couleur Melo αναπολούν τραγούδια του Μεσοπολέμου έως την πρώτη μεταπολεμική περίοδο. Στο Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο). Τηλ.: 210 5227046. Ώρα: 9.30 μμ. Εισ.: 10Euro με κρασί, μπύρα ή ρακί.

  • Οι Alex Abravanel & Yiannis Kassetas Live στον Στάβλο

O Αμερικάνος τραγουδιστής και κιθαρίστας Alex Abravanel παρέα με τον γνωστό σαξοφωνίστα Γιάννη Κασέτα σε μπλουζ και ροκ συνθέσεις. Στον Στάβλο (Ηρακλειδών 10). Τηλ.: 2103452502. Ώρα: 10 μμ. Δωρεάν είσοδος, με χρέωση στην κατανάλωση.

  • Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης στο "Up-Stage" του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

Τα ταλαντούχα δίδυμα αδέλφια σε δικά τους τραγούδια και διασκευές άλλων αγαπημένων δημιουργών. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη). Τηλ. Κρατήσεων 210 9315600. Ώρα: 10.30 μμ. Είσ: 10 ευρώ.

  • Οι «'Αγριες Φράουλες» στο Bar 2

Το συγκρότημα σε τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους ''ATHINAGORAC PLAZA'', καθώς και σε άλλα αγαπημένα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής και όχι μόνο. Στο Bar2 (Αν. Μεταξά 30-32 & Θεμιστοκλέους). Τηλ.: 6973381332. Ώρα 10 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Ρεσιτάλ πιάνου στον Γαλαξία - Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού Νέας Σμύρνης

Ο σολίστας Νίκος Τερζής σε κλασική μουσική. Στον Γαλαξία - Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού Νέας Σμύρνης (Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης). Τηλ.: 2109334064. Ώρα: 7.30 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • «Η βιβλιογραφία του 19ου αιώνα (1819-1832)» στο Μουσείο Μπενάκη

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του, θα παρουσιαστεί ο Β' τόμος της «Ελληνικής Βιβλιογραφίας του 19ου αιώνα» από τα κατάλοιπα του Φίλιππου Ηλιού. Την έκδοση παρουσιάζουν οι 'Αγγελος Δεληβορριάς, Διονύσης Καψάλης, Μάνος Χαριτάτος και η επιμελήτρια του τόμου, Πόπη Πολέμη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Διανοούμενοι και Επανάσταση» στην οποία συμμετέχουν οι Δημητρης Δημητρόπουλος, Νίκος Θεοτοκάς, Αντώνης Λιάκος και Αλέξης Πολίτης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης. Στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Ώρα: 6.30 μμ.

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Το όνειρο του Οδυσσέα» στον Πολυχώρο «Μεταίχμιο»

Το αστυνομικό βιβλίο του Μάκη Καραγιάννη μιλάει για την ηθική χρεοκοπία της γενιάς της μεταπολίτευσης, που ξεκίνησε με την ωραία ματαιοδοξία να αλλάξει τον κόσμο και διαλύθηκε σε μια μπελ επόκ της κατανάλωσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Ώρα: 8 μμ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Εγκαίνια της έκθεσης «Έλληνες εικονογράφοι των αρχών του 20ού αιώνα» στον Χώρο Τέχνης William James

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο τεσσάρων καλλιτεχνών οι οποίοι στις πρώτες τρεις δεκαετίες του 20ού αιώνα εργάστηκαν ως εικονογράφοι βιβλίων. H λαϊκή εικονογραφία των αρχών του 20ού αιώνα ανέδειξε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες με σημαντικότερο όλων τον Σωτήρη Χρηστίδη. Η έκθεση αναφέρεται σ' αυτόν, καθώς και στους Πέτρο Ρούμπο, Ευθύμη Παπαδη?ητρίου και Ευάγγελο Τερζόπουλο. Στον Χώρο Τέχνης William James (Υμηττού 64, Χολαργός). Τηλ.: 2106534326. Ώρα: 6 μμ.

  • Εγκαίνια της έκθεσης «Ερωτοπία» στο Κεραμεικού 88

Πενήντα καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα «ερωτικά τοπία» τους μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις εγκαταστάσεις και την περφόρμανς. Στο Κεραμεικού 88. Τηλ.: 6976689670. Ώρα: 6-9 μμ.

  • Εγκαίνια εκθέσεων στον Αστρολάβο - Artlife

Δώδεκα καλλιτέχνες άλλοτε αλληγορικά, άλλοτε υπαινικτικά δίνουν τις δικές τους εικόνες πραγματικότητας ή φαντασίας, που οδηγούν το θεατή ένα βήμα πιο πέρα απ' τον ρεαλισμό. Παράλληλα, εγκαινιάζεται η έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου με τον τίτλο «Prin - Temps». Μια σειρά ζωγραφικών έργων μικτής τεχνικής σε καμβά και σχεδίων, που εντάσσονται στη σύγχρονη παραστατική ζωγραφική. Στον Αστρολάβο - Artlife (Ηροδότου 11, Κολωνάκι). Τηλ.: 2107221200.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ