Το ISIS απειλεί την Ευρώπη με νέες, πιο περίπλοκες επιθέσεις - iefimerida.gr

Το ISIS απειλεί την Ευρώπη με νέες, πιο περίπλοκες επιθέσεις

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ενισχυμένα σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες «καταστροφικές» και «πιο περίπλοκες» επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιεί ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Δύο 24ωρα μετά τη φονική επίθεση τζιχαντιστή με μαχαίρι στο Παρίσι, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ο γενικός διευθυντής της MI5, Άντριου Πάρκερ, θα μιλήσει σήμερα σε συνάντηση Ευρωπαίων επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας στο Βερολίνο υπογραμμίζοντας ότι μετά την απώλεια σημαντικών εδαφών στο Ιράκ και τη Συρία το ISIS θέλει να εκδικηθεί με χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τουλάχιστον 12 τρομοκρατικά χτυπήματα απέτρεψαν οι Αρχές στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Ουέστμινστερ το 2017, συνολικά 25 από το 2013. Όμως ο αρχηγός της MI5 «έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές, λόγω της ισχύος και της ανθεκτικότητας των δημοκρατικών μας συστημάτων, της ανθεκτικότητας των κοινωνιών μας και των αξιών που μοιραζόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Παράλληλα θα εξαπολύσει, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, πυρά κατά της Ρωσίας που κινδυνεύει να γίνει «ένας ακόμη πιο απομονωμένος παρίας» κατηγορώντας την για κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι τον περασμένο Μάρτιο.

Ενώ θα υπογραμμίσει τη σημασία της συνεργασίας των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών, που έχει κάνει τεράστια άλματα σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, περιγράφοντας -με το βλέμμα στραμμένο στο Brexit- πώς η Ομάδα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, αποτελούμενη από 30 ευρωπαϊκές εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών, είναι η «μεγαλύτερη πολυεθνική επιχείρηση αντιτρομοκρατίας στον κόσμο» με «ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο» μέσω προηγμένων ασφαλών δικτύων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ