20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του εμβληματικού Φρανκ Σινάτρα.

Κοντός, υπερβολικά αδύνατος, μεγάλα αυτιά, υπέροχα γαλάζια μάτια και μια φωνή που έγραψε όχι απλά ιστορία αλλά έκανε πολλούς να ταυτιστούν, να την κάνουν σημαία τους με τα τραγούδια του να αποτελούν κανονικούς ύμνους -κυρίως για τον άνδρες.

20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1


Ο Φρανκ Σινάτρα που γεννήθηκε το 1915 επηρέασε καθοριστικά τη μουσική και κυρίως τους τραγουδιστές, θριάμβευσε στη σκηνή, κυριάρχησε και στον κινηματογράφο κερδίζοντας μάλιστα Οσκαρ για την εμφάνισή του στο «Από εδώ ως την αιωνιότητα». Δημιούργησε μια μοναδική δημόσια περσόνα ως ακαταμάχητος εραστής, ιδανικός πιστός φίλος, απίστευτος γλεντζές, γενναιόδωρος, αδιανόητα κομψός. Και έμεινε στην ιστορία ως The Voice – H φωνή!

Το 1965, όταν ο Σινάτρα έγινε 50 ετών, ο φωτογράφος John Dominis και ο συντάκτης Thomas Thompson του περιοδικού Life μπόρεσαν να περάσουν μερικές μέρες μαζί του αποτυπώνοντας τη ζωή αυτού του θρύλου. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό φωτογραφικά αλλά και συντακτικά, αφού αυτός ο εξωστρεφής καλλιτέχνης μέχρι τότε δεν μιλούσε ποτέ για προσωπικά του θέματα.

20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το αποτέλεσμα ήταν ένα τεράστιο αφιέρωμα 16 σελίδων στο τεύχος του Life που κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1965 με τίτλο «Ο ιδιωτικός κόσμος και οι σκέψεις του Φρανκ Σινάτρα. Διαβάζουμε στο άρθρο « Το αγόρι με την υπέροχη φωνή που έβγαινε από τον λαιμό που φοράει χαλαρά ένα παπιγιόν, γίνεται 50 ετών φέτος. Κι όμως ο Φρανκ Σινάτρα παραμένει ο πιο αμφιλεγόμενος, ισχυρός και απρόβλεπτος καλλιτέχνης.

20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3


Είναι ένας άντρας ικανός να πετάξει θυμωμένος ένα κακοψημένο χάμπουργκερ στον σερβιτόρο ή ένα τασάκι σε κάποιον μη συνεργάσιμο βοηθό του. Κι όμως: ποτέ δεν απολύει κανέναν συνεργάτη ή υπάλληλό του. Αλλά ποτέ! Είναι ικανός να ξοδέψει δέκα λεπτά από το πρόγραμμά του για να ειρωνευτεί μια δημοσιογράφο φέρνοντας σε αμηχανία το κοινό και ταυτόχρονα να κάνει μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε ένα κολλέγιο με την προϋπόθεση να διατηρήσει την ανωνυμία του. Λέει πάντα ευχαριστώ σε όποιον του ζητάει αυτόγραφο. »

20 χρόνια χωρίς τον Φρανκ Σινάτρα -Οι γυναίκες, η μαφία και η εμβληματική φωνή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Τον Μάιο του 2015 που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννησή του, κυκλοφόρησαν σπάνιες αδημοσίευτες φωτογραφίες του σε προσωπικές στιγμές, από την εφηβική ηλικία του και τη μουσική του καριέρα.

Στις φωτογραφίες περιλαμβάνεται μία με τον Σινάτρα, στις αρχές της εφηβείας του με επτά φίλους στην πισίνα του Palisades Park, στο Νιού Τζέρσεϊ. Ο τραγουδιστής ήταν ο μόνος που είχε κάρτα για την πισίνα κι έτσι έμπαινε μέσα και την έδινε μέσα από το φράκτη στους φίλους του για να μπουν κι αυτοί. Το κόλπο λειτουργούσε μέχρι την ημέρα που ο συνοδός τους έπιασε και έκανε τον Σινάτρα τόπι στο ξύλο. Οπως είχε πει ο ίδιος «Εντάξει, ήταν άσχημο, αλλά κάτι άλλο με πόνεσε περισσότερο. Τόσες φορές τους έβαλα κρυφά στην πισίνα και όταν συνέβη αυτό δεν ήρθε κανείς τους να με βοηθήσει»

Πολλές από τις φωτογραφίες είναι εντελώς αυθόρμητες, τραβηγμένες από φίλους ή την οικογένεια, αλλά ο Σινάτρα ξεχωρίζει σε όλες με τη λάμψη του σταρ. Η κόρη του Τίνα είχε πει: «Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω για τον μπαμπά μου με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι ποτέ δεν είχε μία κακή φωτογραφία. Ήταν τα υπέροχα μάτια του; Ή μήπως ήταν τα ολόλευκα δόντια και το ζεστό χαμόγελο του που τον έκαναν ελκυστικό; Προσωπικά νομίζω ότι ήταν απλά υπέροχος»

Ο Σινάτρα πέθανε στις 14 Μαΐου του 1998, αλλά όπως ανέφερε η άλλη κόρη του Νάνσι: «Για μένα, και εκατομμύρια άλλους, ποτέ δεν μας άφησε και ποτέ δεν θα το κάνει».

Το φωτογραφικό άλμπουμ «Sinatra 100» με τις σπάνιες φωτογραφίες του τραγουδιστή θρύλου, που υπογράφει ο Σαρλς Πινιόν θα παρουσιαστεί σε μία εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την 100η επέτειο από τη γέννηση του, που διοργανώνεται από τις κόρες του Νάνσι και Τίνα Σινάτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανκ Σινάτρα Sinatra σαν σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ