«Μανιφέστο ηθικής» από την JP Morgan μετά το άρθρο για την Goldman Sachs - iefimerida.gr

«Μανιφέστο ηθικής» από την JP Morgan μετά το άρθρο για την Goldman Sachs

JP Morgan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ανησυχία που επικρατεί στη Wall Street μετά την τελευταία δημόσια κατακραυγή κατά της Goldman Sachs υπογραμμίστηκε όταν ο επικεφαλής της JP Morgan προειδοποίησε ανώτερα στελέχη του να μην εκμεταλλευτούν τα «δήθεν ζητήματα» γύρω από την αντίπαλη τράπεζα επενδύσεων.

Εν οίδει απάντησης στο άρθρο-κόλαφο για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Goldman Sachs, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον απέστειλε σα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο τους καλούσε να μην εκμεταλλευθούν τις φήμες εις βάρος της αντίπαλης τράπεζας καθώς δεν συνάδουν με το «ήθος της εταιρείας». τους συναδέλφους του στην επιτροπή λειτουργίας της τράπεζας.

«Το σημερινό άρθρο των New York Times έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στη Wall Street. Θέλω να είναι σαφές ότι δεν θέλω κανείς εδώ να εκμεταλλευτεί ως πλεονέκτημα θέματα ή φήμες ενός ανταγωνιστή - ποτέ» έγραψε. «Δεν είναι ο τρόπος που δουλεύουμε ... Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές μας, και η εστίασή μας θα πρέπει να είναι στην παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων προϊόντων»

Το άρθρο σχετικά με την Goldman Sachs από τον Γκρεκ Σμιθ, που δημοσιεύθηκε στους New York Times, την Τετάρτη, επέκρινε τον Λόιντ Μπλανκφέιν διευθύνοντα σύμβουλο της εταρείας καθώς και τον Γκάρι Κον ο οποίος «προεδρεύει σε μια τοξική εταιρική κουλτούρα όπου οι τραπεζίτες εκμεταλλεύονται τους πελάτες τους».

To άρθρο έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά την καταδίκη της Goldman για τη συγχώνευση των εταιρειών ενέργειας El Paso και Kinder Morgan, με την μεγάλη επενδυτική τράπεζα να κατηγορείται για εξαπάτηση των πελατών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το email της JP Morgan παρότι ήταν εσωτερικό κυκλοφόρησε ευρέως στη Wall Street με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το ηθικό βάρος της εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως η JP Morgan και η Goldman Sachs είναι από τους λίγους επιζήσαντες τις κρίσης του 2008, η οποία συμπαρέσυρε πολλές τράπεζες ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Παρά το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται σε ανταγωνιστική τράπεζα, ο κ.Ντάιμον παρατήρησε πως υπάρχει ο κίνδυνος «μιας γενικότερης απαξίωσης τους τραπεζικού τομέα, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως την JP Morgan».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ