Eurovision: H Netta δίνει ραντεβού «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» και προκαλεί αντιδράσεις

Μια δήλωση της νικήτριας του διαγωνισμού της Eurovision, της Netta Barzilai, μέσα στη χαρά του τροπαίου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Τι είπε η 25χρονη Netta μόλις στέφθηκε νικήτρια με το τραγούδι Toy;

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ».

Αυτή η αναφορά προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Ως γνωστόν η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ, ενώ η Ιερουσαλήμ είναι ιερή πόλη για τους Παλαιστίνιους (και όχι μόνο) που την διεκδικούν. Αλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι αντιδράσεις από την απόφαση Τραμπ να εγκαινιαστεί πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ημέρες, στις 14 Μαΐου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Netta, κινήθηκε και ο Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που δήλωσε ότι είναι δώρο, ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει στην Ιερουσαλήμ.

«Netta είσαι αξιαγάπητη. Έφερες μεγάλο σεβασμό για το κράτος του Ισραήλ. Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» έγραψε ο Νετανιάχου στο twitter.

לשנה הבאה בירושלים pic.twitter.com/ehU5101mfe

Λίγο αργότερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός περνώντας μπροστά από κάμερες φρόντισε να τους χαρίσει ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο: Εκανε με τα χέρια του την κίνηση του... κοτόπουλου, που έγινε σήμα κατατεθέν τους τραγουδιού της Netta.

בוקר טוי ישראל!
pic.twitter.com/9pimWcU07s

Αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο έσπευσαν να επικρίνουν την δήλωση της 25χρονης νικήτριας της Eurovision, η οποία έχει κάνει στρατιωτική θητεία στο ναυτικό του Ισραήλ.

Netta made it clear her music is for Israel’s propaganda. And she declared 2019 to be in Jerusalem. How can @Eurovision celebrate diversity and inclusion when steps away Palestinians are getting shot in the head? #Eurovision is about to get very ugly.

Surely Israeli winner, Netta, should know Tel Aviv is capital of Israel- not Jerusalem- and her a former member of Israeli Navy #eurovision

Tbh I was a bit put off by Netta's comment about Jerusalem. Let's hope that they have the decency to do this in Tel Aviv instead... I doubt it though... #Eurovision

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ