Eurovision: H Netta δίνει ραντεβού «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» και προκαλεί αντιδράσεις - iefimerida.gr

Eurovision: H Netta δίνει ραντεβού «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» και προκαλεί αντιδράσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δήλωση της νικήτριας του διαγωνισμού της Eurovision, της Netta Barzilai, μέσα στη χαρά του τροπαίου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Τι είπε η 25χρονη Netta μόλις στέφθηκε νικήτρια με το τραγούδι Toy;

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ».

Αυτή η αναφορά προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Ως γνωστόν η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ, ενώ η Ιερουσαλήμ είναι ιερή πόλη για τους Παλαιστίνιους (και όχι μόνο) που την διεκδικούν. Αλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι αντιδράσεις από την απόφαση Τραμπ να εγκαινιαστεί πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ημέρες, στις 14 Μαΐου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Netta, κινήθηκε και ο Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που δήλωσε ότι είναι δώρο, ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει στην Ιερουσαλήμ.

«Netta είσαι αξιαγάπητη. Έφερες μεγάλο σεβασμό για το κράτος του Ισραήλ. Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» έγραψε ο Νετανιάχου στο twitter.

לשנה הבאה בירושלים pic.twitter.com/ehU5101mfe

Λίγο αργότερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός περνώντας μπροστά από κάμερες φρόντισε να τους χαρίσει ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο: Εκανε με τα χέρια του την κίνηση του... κοτόπουλου, που έγινε σήμα κατατεθέν τους τραγουδιού της Netta.

בוקר טוי ישראל!
pic.twitter.com/9pimWcU07s

Αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο έσπευσαν να επικρίνουν την δήλωση της 25χρονης νικήτριας της Eurovision, η οποία έχει κάνει στρατιωτική θητεία στο ναυτικό του Ισραήλ.

Netta made it clear her music is for Israel’s propaganda. And she declared 2019 to be in Jerusalem. How can @Eurovision celebrate diversity and inclusion when steps away Palestinians are getting shot in the head? #Eurovision is about to get very ugly.

Surely Israeli winner, Netta, should know Tel Aviv is capital of Israel- not Jerusalem- and her a former member of Israeli Navy #eurovision

Tbh I was a bit put off by Netta's comment about Jerusalem. Let's hope that they have the decency to do this in Tel Aviv instead... I doubt it though... #Eurovision

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ