Εχασε 2-1 κι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός [βίντεο] - iefimerida.gr

Εχασε 2-1 κι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός μέσα σε πέντε λεπτά (81'-86') δέχτηκε δύο γκολ από την Μέταλιστ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 14', όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν στο δεύτερο 45λεπτο με τα δύο γκολ της ουκρανικής ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό είχε δοκάρι στην σέντρα σουτ του Κέβιν Μιραλάς, ενώ στο 10' το γυριστό σουτ του Νταβίντ Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι, μετά από την σέντρα του Ραφίκ Τζιμπούρ, πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μέταλιστ δημιούργησε την μοναδική καλή φάση της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπάλας Μέγιερι να σταματά τον Τάισον μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ. Στο 14', όπως και στο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ: ο Χοσέ Χολέμπας έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Ιβάν Μαρκάνο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 16' ο Τζιμπούρ δεν καταφέρε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας, ύστερα από κάθετη πάσα του Φουστέρ, ενώ στο 21' ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι με την κεφαλιά του Βασιλή Τοροσίδη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μιραλάς. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ στο 44' ο Ισπανός προπονητής πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του περνώντας τον Ζεάν Μακούν στη θέση του Άριελ Ιμπαγάσα, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στην γάμπα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως το εναέριο τακουνάκι του Μακούν πέρασε άουτ στο 47'. Οι γηπεδούχοι μετά το 60' έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μέταλιστ και άρχισε να δημιουργεί συνεχόμενες φάσεις μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού. Στο 64' ο Μέγιερι απέκρουσε το σουτ του Τάισον από πλάγια θέση, ενώ στο 70' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με το σουτ του Μπλάνκο μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 77' η Μέταλιστ κέρδισε πέναλτι στο χέρι του Φρανσουά Μοδέστο, όμως ο Μέγιερι απέκρουσε το πέναλτι του Ντέβιτς, που το εκτέλεσε σκάβοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας. Στο 81' ο Βιγιάγκρα πρόλαβε τον Μέγιερι στην έξοδο και με προβολή πέτυχε το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό, ο Ντέβιτς στο 86' πάγωσε το «Καραϊσκάκη», με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται σωστά πως η φάση πριν από την εκτέλεση κόρνερ είχε ξεκινήσει από οφσάιντ. Το 1-2 δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε άδοξα από την συνέχεια του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ (87' Ντιόγκο), Μανιάτης (59' λ.τρ. Μοδέστο), Ιμπαγάσα (45' λ.τρ. Μακούν), Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Πσενίτσνικ, Γκουέγιε, Τορσιγκλιέρι, Βιγιάγκρα, Κλέιτον Ξαβιέ, Τόρες, Μπλάνκο (90+3' Βαλιάγιεφ), Σόσα, Τάισον, Μάρλος (46' Ντέβιτς).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ