Παπακωνσταντίνου: Σε λειτουργία από το 2014 το «Ήλιος» - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: Σε λειτουργία από το 2014 το «Ήλιος»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του προγράμματος «Ήλιος», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Από το Βερολίνο όπου και βρίσκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε, πως αυτό θα έχει γίνει έως το καλοκαίρι, ενώ από τότε μπορεί κανείς στο δεύτερο μισό του χρόνου να προχωρήσει στις πρώτες αδειοδοτήσεις και από το 2013 να ξεκινήσει να κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα που θα λειτουργούν από το 2014.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ.

Τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς η δημιουργία της «Ήλιος Α.Ε.», αλλά τα δίκτυα, η εύρεση γης, η απλοποίηση της διαδικασίας και η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για το χρηματοδοτικό σχήμα έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Ο υπουργός αναγνώρισε πάντως ότι για να καταστεί μακροπρόθεσμα το «Ήλιος» επιτυχημένο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό με βάση τις τιμές τις αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, στη δεύτερη φάση της πλήρους ανάπτυξης, στόχος είναι η πτώση του κόστους, μέσω της οποίας θα μπορεί η Ελλάδα να πουλήσει σε ανταγωνιστικές τιμές στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ