«Με το αίμα σου Γκαλά βάφω τους πίνακές μου» -Η βαθιά συμπλεγματική σχέση του Σαλβαδόρ Νταλί με τη γυναίκα του - iefimerida.gr

«Με το αίμα σου Γκαλά βάφω τους πίνακές μου» -Η βαθιά συμπλεγματική σχέση του Σαλβαδόρ Νταλί με τη γυναίκα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγαλύτερος και γνωστότερος σουρεαλιστής ζωγράφος του κόσμου.

Αυτή είναι η ιστορία του Σαλβαδόρ Νταλί και της Γκαλά – της συζύγου του, χωρίς την οποία ο Νταλί δεν θα είχε εξελιχθεί σε icon της σύγχρονης τέχνης. Ο Σαλβαδόρ Νταλί γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1904, στην πόλη Φιγκέρες, κοντά στα Γαλλικά σύνορα στην Καταλονία της Ισπανίας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Νταλί, που λεγόταν και αυτός Σαλβαδόρ, είχε πεθάνει λίγο νωρίτερα από τη γέννηση του, και οι γονείς του Νταλί του έλεγαν από μικρή ηλικία πως ήταν η μετενσάρκωση του, κάτι που ο εκκεντρικός ζωγράφος πίστευε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Για τον αδελφό του έλεγε πως «Μοιάζουμε σαν δύο σταγόνες νερό, αλλά είχαμε διαφορετικά είδωλα. Πιθανότατα ήταν μια πρώτη δική μου έκδοση, αλλά είχε συλληφθεί στην απόλυτη μου έκδοση».

Το αληθινό όνομα της Γκαλά ήταν Έλενα Ιβάνοβνα Διακόνοβα. Ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερη από τον Νταλί και όταν γνωρίστηκαν το 1929 ήταν ήδη παντρεμένη με τον ποιητή Πολ Ελουάρ και μητέρα του παιδιού του. Επίσης διατηρούσε δεσμό με τον ζωγράφο Μαξ Έρνστ. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Διαβάστε για την βαθιά συμπλεγματική σχέση του Σαλβαδόρ Νταλί με τη γυναίκα του, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαλβαδόρ Νταλί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ