Δημιουργείται νέα ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη Φέτα - iefimerida.gr

Δημιουργείται νέα ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη Φέτα

Κτηνοτρόφοι συνάντησαν τον Αποστόλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασίστηκε η σύσταση μιας ειδικής επιτροπής, που θα συντάξει τη νέα κοινή πρόταση για τη δημιουργία μιας ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα.

Αυτό συμφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κτηνοτρόφων και εκπρόσωπων της μεταποίησης γάλακτος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στην πλατεία Βάθη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από μεταποιητές και κτηνοτρόφους και η πρόταση η οποία θα συνταχθεί θα έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για συζήτηση, όπου μαζί με το υπουργείο, «θα έχει ένα ρόλο ουσιαστικό στην υπεράσπιση του προϊόντος», όπως είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι «το υπουργείο βρίσκεται σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του χώρου για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».
Ανέφερε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, τονίζοντας πως «αυτό που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι για το πώς θα οργανωθεί και ο χώρος για να μπορούμε, ουσιαστικά, να υπερασπιστούμε το προϊόν, που δεν είναι άλλος από τη φέτα».

Επίσης, τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα δοθεί «μια μεγάλη ανάσα» στο χώρο με την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ιδιαίτερα στο κλάδο του αιγοπρόβειου γάλακτος και κρέατος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), Χρήστος Αποστολόπουλος, τόνισε πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, ξανατέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και υπογράμμισε πως έγινε ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός σε ότι αφορά τη δημιουργία διεπαγγελματικής για τη φέτα. Ανέφερε ότι «η διεπαγγελματικής οργάνωση πρέπει να γίνει» και «πρέπει να έχει όσους περισσότερους γίνεται» προσθέτοντας πως η δημιουργία της «θα δώσει λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προβλήματα».

Την πρότασή του, που δεν είναι άλλη από την απόσυρση των δυο φακέλων και τη δημιουργία ενός νέου, καινούργιου, κατέθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ & πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολίας.
Τόνισε, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν τα προβλήματα του κλάδου του γάλακτος, τα οποία όπως είπε χαρακτηρίστηκα «τελευταία είναι πάρα πολλά».

Για γόνιμη συζήτηση έκανε λόγο και ο πρόεδρος Συνδέσμων Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Παναγιώτης Πεβερέτος, δηλώνοντας πως «υπήρξε καταρχήν προσέγγιση για τη δημιουργία διεπαγγελματικής φέτας» η οποία όμως «δεν ολοκληρώθηκε». Η πρότασή τους, όπως είπε, είναι η απόσυρση των δύο υφιστάμενων φακέλων και η κατάθεση ενός νέου, ο οποίος θα είναι συμφωνημένος από όλες τις πλευρές.

Η πρόταση, τουλάχιστον από την πλευρά των κτηνοτρόφων αλλά και των μικρών μεταποιητών, είναι εάν συμφωνήσουμε σε ένα φάκελο καινούργιο, ξεκινάμε από την αρχή και συζητάμε, αποσύρονται και οι δύο φάκελοι και κατατίθεται ο νέος φάκελος που θα είναι συμφωνημένος από όλες τις πλευρές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ