Μισθοί - μαμούθ για Γερμανούς πολιτικούς και τραπεζίτες - iefimerida.gr

Μισθοί - μαμούθ για Γερμανούς πολιτικούς και τραπεζίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να επιβάλει σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της Ευρωζώνης, η ίδια, αλλά και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς – πρόκληση

Σε δημοσίευμα της, η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει τους μισθούς της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανίδα καγκελάριος λαμβάνει ετησίως το ποσό των 194.000 ευρώ.

Λίγο λιγότερα, δηλαδή 191.000 ευρώ λαμβάνει ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, ενώ ο αντιπρόεδρος, Βόλφγκανγκ Θιρς λαμβάνει 143.300 ευρώ.

Περισσότερα από την Μέρκελ παίρνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (206.216 ευρώ) και ο Επίτροπος Ενέργειας, Έτινγκερ (290.500 ευρώ).

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, που αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη, παίρνει κάθε χρόνο ισόβια σύνταξη 199.000 ευρώ.

Πολύ περισσότερα πάντως χρήματα παίρνει ο γνωστός μας Γιόζεφ Άκερμαν, που ως πρόεδρος του ΔΣ της Deutsche Bank κερδίζει 8,98 εκατ. ευρώ, αλλά και ο επικεφαλής της Siemens, Πέτερ Λόσχερ, με ετήσιες απολαβές 8,65 εκατ. ευρώ .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ