Eurovision: Αυτοί είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελένης Φουρέιρα -Φουλ για τη νίκη η Κύπρος [βίντεο] - iefimerida.gr

Eurovision: Αυτοί είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελένης Φουρέιρα -Φουλ για τη νίκη η Κύπρος [βίντεο]

Φωτογραφία: Eurovision
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βήμα για την Κύπρο στη Eurovision έγινε στον ημιτελικό της Τρίτης. Πλέον, στόχος είναι μόνο η κορυφή στον τελικό του Σαββάτου!

Η Ελένη Φουρέιρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής με το τραγούδι «Fuego» και την εκρηκτική σκηνική παρουσία της, που της χάρισε μια θέση στον τελικό, σε αντίθεση με την ελληνική συμμετοχή, που αποκλείστηκε.

Το πόσο καλά τα πηγαίνει το «Fuego» αποτυπώνεται και στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών για τον νικητή του διαγωνισμού, με την Κύπρο να δίνεται πρώτο φαβορί (ήδη μετά τη δεύτερη πρόβα), με αποδόσεις που πλέον κυμαίνονται από 2,00 έως 2,25!

Oι αποδόσεις για τον νικητή της Eurovision, Παρασκευή 11/5, ώρα 12:30 μ.μ.

Μάλιστα, η Ελένη Φουρέιρα διαγωνίζεται και σε καλή θέση, και συγκεκριμένα στην 25η, από τις 26 χώρες που θα λάβουν μέρος στον τελικό, κάτι που δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην κυπριακή συμμετοχή.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

Πάντως, υπάρχουν τραγούδια που μπορούν να απειλήσουν τη Μεγαλόνησο στον δρόμο για την κατάκτηση της πρωτιάς στη Eurovision.

Το... περίεργο τραγούδι του Ισραήλ

Όπως αυτό του Ισραήλ, το «Toy», με τη Netta Barzilai. Η ισραηλινή συμμετοχή εθεωρείτο για πάνω από ενάμιση μήνα γκραν φαβορί για τη νίκη στη Eurovision, αλλά της έβαλε... fuego η Eλένη Φουρέιρα με την παρουσία της στις πρόβες και στον ημιτελικό.

Και μπορεί η σκηνική υποστήριξη του ισραηλινού τραγουδιού να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε η ερμηνεύτρια να αποδίδει live όλους αυτούς τους... περίεργους ήχους επί σκηνής τόσο καλά όσο στην ηχογράφηση, ωστόσο οι μπουκ τη δίνουν δεύτερο φαβορί για τη νίκη, με αποδόσεις που κυμαίνονται από 4,00 έως 4,50. Υπολογίσιμος αντίπαλος μεν, αλλά υπάρχουν και πιο... απειλητικοί.

Φοβού τις μπαλάντες

Συγκεκριμένα, είναι κάποιες συμμετοχές που κινούνται σε πιο ήπιους ρυθμούς (κατά τα πρότυπα του περσινού τραγουδιού της Πορτογαλίας, το οποίο κατέκτησε την κορυφή) και «βλέπουν» ψηλά.

Η Λιθουανία, για παράδειγμα, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά στις αποδόσεις (δεν ήταν καν στην 20άδα στις 7 Μαΐου), αλλά η συγκινησιακά φορτισμένη εμφάνιση της τραγουδίστριας Ieva Zasimauskaitė στη σκηνή για τον ημιτελικό κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να οδηγήσει το «When We're Old» στην τέταρτη θέση για τη νίκη, με αποδόσεις από 11,00 έως 21,00. Το θέμα είναι κατά πόσο το τραγούδι θα συγκινήσει και στον τελικό, συγκρινόμενο με τις άλλες συμμετοχές, ενώ μειονέκτημα αποτελεί και η θέση στην οποία θα αγωνιστεί (4η).

Η εκτίναξη της Ιρλανδίας

Ακριβώς την ίδια πορεία με τη λιθουανική συμμετοχή -αν όχι πιο εντυπωσιακή- διέγραψε και το τραγούδι της Ιρλανδίας. Σχεδόν «εξαφανισμένο» από τον πίνακα των αποδόσεων από την πρώτη στιγμή, άρχισε να σκαρφαλώνει μετά τις πρόβες και εκτινάχθηκε από τη στιγμή που πέρασε στον τελικό. Κάτι το ζευγάρι ανδρών που χορεύει στη σκηνή, κάτι η «ήρεμη δύναμη» του τραγουδιστή Ryan O'Shaughnessy, έχουν οδηγήσει το «Together» στην 8η θέση από πλευράς στοιχημάτων, με αποδόσεις από 21,00 έως 26,00. Στα «συν» η πολύ καλή θέση στην οποία διαγωνίζεται στον τελικό (24η, ακριβώς πριν από την Κύπρο). Επικίνδυνος αντίπαλος...

Το μήνυμα της Γαλλίας

Μια ιδιαίτερη συμμετοχή είναι αυτή της Γαλλίας (πέρασε απευθείας στον τελικό, ως μία από τις Big-5 του διαγωνισμού). Οι Madame Monsieur συμμετέχουν με το τραγούδι «Mercy», ένα έξυπνο λογοπαίγνιο ανάμεσα στο «Mercy» και το «Merci», που μιλάει για το προσφυγικό ζήτημα. Το τραγούδι περιγράφει μια αληθινή ιστορία, για ένα κορίτσι που γεννήθηκε εν πλω και η μητέρα του το ονόμασε Mercy, λίγο πριν διασωθούν και οι δύο. Οι στίχοι είναι συγκινητικοί, η παρουσία στη σκηνή αξιοπρεπής, η θέση στον τελικό ακριβώς στη... μέση (13η), ενώ και στις αποδόσεις θεωρείται τρίτο φαβορί για τη νίκη (από 9,00 έως 14,00).

Η καταβαράθρωση του Αλεξάντερ Ρίμπακ

Σε αντίθεση με ό,τι αναμενόταν, το τραγούδι «Τhat’s how you write a song» της Νορβηγίας με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ (ο οποίος είχε θριαμβεύσει στον διαγωνισμό του 2009 με το «Fairytale», κερδίζοντας με τη μεγαλύτερη διαφορά σε ψήφους στην ιστορία της Eurovision) κυριολεκτικά καταβαραθρώθηκε μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό.

Εκεί που ήταν δεύτερο φαβορί πίσω από τη Φουρέιρα, από το βράδυ της Πέμπτης κατρακύλησε στην 9η θέση των προβλέψεων των μπουκ, με αποδόσεις από 20,00 έως 26,00. Και όντως, η σκηνική παρουσία και η ερμηνεία του τραγουδιού, κατά κοινή ομολογία, δεν ήταν αυτό που λέμε «δυνατές».

Οι... άλλοι της δεκάδας

Από τις υπόλοιπες χώρες που φιγουράρουν στην πρώτη 10άδα των αποδόσεων, δηλαδή Σουηδία (5η), Γερμανία (6η), Ιταλία (8η), Εσθονία (10η), αλλά και τη Νορβηγία (9η) που προαναφέραμε, η Ελένη Φουρέιρα δεν έχει, λογικά, να φοβηθεί κάτι.

Όπως και να 'χει, όλα θα κριθούν στο... γήπεδο αύριο, Σάββατο, ακριβώς στις 22:00, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Κύπρου να πετύχει την πρώτη της νίκη στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ