Standard & Poor's: Η Ελλάδα παραμένει στην κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία» - iefimerida.gr

Standard & Poor's: Η Ελλάδα παραμένει στην κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία»

Standard & Poor's
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με «CCC» αξιολογεί τα νέα ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν στις 12 Μαρτίου η Standard & Poor΄s καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η αξιολόγηση της Ελλάδας παραμένει SD (selective default - επιλεκτική χρεοκοπία) μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο, γεγονός που το τοποθετεί στις 11 Απριλίου.

Μετά την ανταλλαγή ο οίκος θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότατα στην αναβάθμιση της Ελλάδας σε ΄CCC΄.

Η αξιολόγηση οφείλεται στις αβέβαιες, κατά την άποψη του οίκου, προοπτικές ανάπτυξης, την εξασθένιση της πολιτικής ομοφωνίας για τις φιλόδοξες και αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις και το εξωτερικό χρέος, το οποίο παραμένει υψηλό ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης.

Επίσης αντανακλά την άποψη του οίκου για ύπαρξη σημαντικών κινδύνων εφαρμογής στους φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους στο πλαίσιο του δεύτερου δανειακού προγράμματος.

όπως αναφέρει το capital.gr η αξιολόγηση της Ελλάδας στηρίζεται από την αύξηση του μέσου χρόνου ωρίμανσης του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης και τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία εκτιμάται πως ενισχύσει την εμπιστοσύνη των εγχώριων καταθετών.

Αυτοί οι παράγοντες, σύμφωνα με τον οίκο, μειώνουν τον κίνδυνο για μία δεύτερη αναδιάρθρωση στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ