Ρέππας: Δεν αποκλείεται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr

Ρέππας: Δεν αποκλείεται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι

Δημόσιος υπάλληλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για έναν συνταγματικό σκόπελο που θα πρέπει να ξεπεραστεί έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, εάν η αξιολόγησή τους είναι αρνητική.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash ανέφερε ότι ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε, αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

«Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» τόνισε ο υπουργός.
Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, δεν το απέκλεισε αν αυτοί αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640.000 μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80.000 συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25.000 εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745.000 - 750.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι περίπου 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ