Οι δύο φοιτήτριες που «σχεδιάζουν» να δώσουν ανάσα ζωής στη Νίκαια -Η ανάπλαση στο Κατράκειο [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι δύο φοιτήτριες που «σχεδιάζουν» να δώσουν ανάσα ζωής στη Νίκαια -Η ανάπλαση στο Κατράκειο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζουν να μεταμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο του Κατρακείου θεάτρου στο δήμο της Νίκαιας σε ένα σύγχρονο πάρκο – ανάσα ζωής για την περιοχή.

Η Κωνσταντίνα Λουκά και η Έφη Μαστρόκαλου επέλεξαν ως θέμα της διπλωματικής τους εργασίας την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Κατρακείου θεάτρου στο δήμο Νίκαιας.

Πρόκειται για το σχεδιασμό ενός πάρκου, το οποίο θα προσφέρεται για ποικίλες χρήσεις. Αθλητισμός, πολιτιστικές δραστηριότητες, οργανωμένο συγκρότημα κατοίκησης, παιδική χαρά, καλλιέργειες, skate park και πολλά θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν την περιοχή.
Παράλληλα ο χώρος θα ενέχει διαφορετικές χωρικές ποιότητες, όπως μικρά πλατώματα, μεγαλύτερες πλατείες, μονοπάτια, λόφους, χώρους πρασίνου με έντονη ή ήπια βλάστηση.

Πόλος έλξης για το κοινό

Πρωταρχικός στόχος για τις δύο αρχιτέκτονες είναι η περιοχή μελέτης να λειτουργεί ως πόλος έλξης για το κοινό όλες τις ώρες της ημέρας και όλους τους μήνες του χρόνου. Πληθώρα επιλογών παρέχεται στο χρήστη ως προς τον τρόπο κίνησης του μέσα στο πάρκο μέσω περιπατητικών διαδρομών, δευτερευόντων μονοπατιών και πεζόδρομων.

Το υδάτινο στοιχείο

Δημιουργούνται βαθμίδες με στόχο την επίλυση της υψομετρικής διαφοράς στην περιοχή και τη συνεχή οπτική επαφή και άμεση πρόσβαση σε όλα τα σημεία του πάρκου.
Σημαντικό στοιχείο της πρότασης αποτελεί η παρουσία του υδάτινου στοιχείου καθώς και ο σχεδιασμός κτιρίου πολιτισμικής κυρίως χρήσης που φαίνεται να βγαίνει από τον βράχο, με βατό δώμα ως συνέχεια της βασικής περιπατητικής πορείας.
H κύρια αυτή πορεία ακολουθεί και περιγράφει το ανάγλυφο της περιοχής μελέτης.

Τέλος, μεριμνάται η καλύτερη δυνατή κυκλοφορία από και προς την περιοχή, με τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων να προβλέπονται στις δύο εισόδους του πάρκου με σκοπό την αποφόρτιση του από την παρουσία οχημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ