Κατερίνα Μάρκου: Ψήφισα κατά συνείδηση για την αναδοχή -Εκπλήσσομαι με την υποκρισία - iefimerida.gr

Κατερίνα Μάρκου: Ψήφισα κατά συνείδηση για την αναδοχή -Εκπλήσσομαι με την υποκρισία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διευκρινίσεις για τη στάση που τήρησε στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μάρκου, καθώς αν και ήταν εισηγήτρια υπέρ του «Οχι», η ίδια τελικά ψήφισε «ναι».

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κα Μάρκου, ανέφερε πως «ως εισηγήτρια του νομοσχεδίου προσπάθησα να εκφράσω όλες τις πλευρές. Η ψήφος μου ήταν προσωπική και πραγματικά εκπλήσσομαι με την υποκρισία. Εγώ ψήφισα κατά συνείδηση. Ηταν ονομαστική η ψηφοφορία και ψήφισα ως Κατερίνα Μάρκου. Υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που ψήφισαν διαφορετικά. Γιατί να αρνηθώ να είμαι εισηγήτρια; Θα ήταν καθαρά υποκριτικό να μην είμαι εισηγήτρια».

Στη συνέχεια σημείωσε πως ούτε η ίδια αλλά ούτε και η ΝΔ ήρθαν σε δύσκολη θέση, σχολιάζοντας πως «η πλειοψηφία ήθελε να πει όχι. Το άρθρο αυτό είχα πει ότι πρέπει να αποσυρθεί. Εγώ δεν ήρθα σε καμία δύσκολη θέση, ούτε το κόμμα μου. Ολα αυτά δημιουργήθηκαν από τα ΜΜΕ. Είχα ενημερώσει ξεκάθαρα για τις θέσεις μου και ψήφισα κατά συνείδηση. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου».

Στο σχόλιο πως ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έπρεπε να έχει καταλάβει οτι θα δημιουργηθούν πολιτικές παρενέργειες και αυτό έπρεπε να έχει προβλεφθει και από την ίδια, η απάντηση της βουλευτού της ΝΔ ήταν: «Εκτίμησα τη προσωπική μου συνείδηση. Εκπλήσσομαι για τη διγλωσσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατερίνα Μάρκου ανάδοχη υποκρισία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ