Bοτανικός κήπος του Διομήδους: Ενας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων στο Xαϊδάρι που γνωρίζουν ελάχιστοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Bοτανικός κήπος του Διομήδους: Ενας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων στο Xαϊδάρι που γνωρίζουν ελάχιστοι [εικόνες]

haidari.culhub.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρίσκεται στον λόφο Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα σχεδόν δίπλα στη Μονή Δαφνίου.

Είναι μάλιστα από τους πιο όμορφους και καταπράσινους κήπους στην Αθήνα, για να μην πούμε στην Ελλάδα.

Είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου. Κι όμως, αν ρωτήσεις δέκα Αθηναίους για τον Διομήδειο Κήπο, οι επτά δεν θα τον γνωρίζουν. Πόσο μάλλον να τον έχουν επισκεφτεί.

Βοτανικοί από ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή επιστήμονες που μελετούν τα φυτά, επισκέπτονται τον βοτανικό κήπο του Διομήδους για να δουν τασπάνια φυτικά είδη στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εχει έκταση 1.860 στρεμμάτων που προσφέρονται για πανέμορφες βόλτες μέσα σε λουλούδια. Φιλοξενεί πάνω από 3.000 ποικιλίες φυτών που μας διδάσκουν το καλύτερο μάθημα φυτολογίας.

Ο βοτανικός κήπος του Διομήδους είναι η ωραιότερη βόλτα που δεν έχεις κάνει ακόμα. Και είναι σε απόσταση μόλις 8χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

Διάβασε για τον βοτανικό κήπο του Διομήδους στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ