Απίστευτο: Η Κατερίνα Μάρκου ήταν εισηγήτρια του «όχι» για την αναδοχή και ψήφισε «ναι»! - iefimerida.gr

Απίστευτο: Η Κατερίνα Μάρκου ήταν εισηγήτρια του «όχι» για την αναδοχή και ψήφισε «ναι»!

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολλές απουσίες διαφωνούντων αλλά και... ευτράπελα, έγινε νόμος του κράτους το άρθρο 8 που επιτρέπει αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

Από την ΝΔ ψήφισαν «ναι» τέσσερις γυναίκες βουλευτές: Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και η Κατερίνα Μάρκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κα Μάρκου ήταν εισηγήτρια εκ μέρους της ΝΔ για το «όχι» και τελικά η ίδια ψήφισε... υπέρ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι διαφωνούντες (Μπόλαρης κλπ) αλλά από τους παρόντες ψήφισαν «όχι» δύο: Οι κ.κ. Παραστατίδης και Μιχελογιαννάκης.

Από τους ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» μόνον οι παρόντες Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις.

Οι παρόντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν άπαντες «ναι» - μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ υποστηρικτές του «όχι» όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, απουσίαζαν.

Ποιοι απουσίαζαν

Πιο αναλυτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι Κατρούγκαλος, Βαγενά, Κασιμάτη, Μπόλαρης, Γεννιά, Καραγιάννης και Κοντονής. Ο τελευταίος ήταν δικαιολογημένα απών, καθώς- είπε σε δημοσιογράφους- ήταν σε μία δουλειά και δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στη Βουλή για την ψηφοφορία.

Από τη ΝΔ απουσίαζαν οι Σαμαράς, Καραμανλής, Μεϊμαράκης, Φορτσάκης, Δένδιας, Βαγιωνάς, Αυγενάκης και Βαρβιτσιώτης, από τους ΑΝΕΛ οι Π. Καμμένος και Κουντουρά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Κωνσταντινόπουλος, Λοβέρδος, Κωνσταντόπουλος, Καρράς, Τζελέπης, Κρεμαστινός και Αρβανιτίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ