Το Πεκίνο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση Τραμπ για το Ιράν - iefimerida.gr

Το Πεκίνο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση Τραμπ για το Ιράν

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Κίνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λύπη της εξέφρασε η Κίνα αναφορικά με την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Ο Σουάνγκ δήλωσε σήμερα ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να εφαρμόσουν τη συμφωνία και να διατηρήσουν την ακεραιότητά της.

Ο Γκενγκ σημείωσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή ενώ καταδεικνύει τη σημασία της επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων με πολιτικά μέσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως, στην παρούσα συγκυρία, η Κίνα καλεί όλες τις πλευρές να κινηθούν «σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη και συνολική κατάσταση με υπεύθυνο τρόπο, να επιμείνουν στην επίλυση και διαχείριση των διαφορών με πολιτικά και διπλωματικά μέσα και να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στον ορθό δρόμο της συνέχισης της εφαρμογής της συνολικής συμφωνίας».

«Η Κίνα θα τηρήσει μια αντικειμενική, δίκαιη και υπεύθυνη στάση, θα συνεχίσει το διάλογο και τις διαβουλεύσεις με όλες τις πλευρές και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση και εφαρμογή της συνολικής συμφωνίας», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ