Τσίπρας για Μητσοτάκη: Είναι βαθιά συντηρητικός -Φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό - iefimerida.gr

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Είναι βαθιά συντηρητικός -Φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό με αφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει εδώ ένα άλλο μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος είναι αληθινά στην πράξη και όχι στα λόγια φιλελεύθερος όχι με την οικονομική διάσταση του όρου αλλά με την κοινωνική. Να μας δώσει ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός και ποιος συντηρητικός, λέγοντας για κάτι αυτονόητο ότι δεν έχει ωριμάσει η κοινωνία για να το ψηφίσουμε. Είναι δικαίωμα του κ.Μητσοτάκη να το κάνει αυτό ,εγώ όμως ένα πράγμα θέλω να πω.

Εμείς τον ευχαριστούμε γι’ αυτό γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου. Στην πραγματικότητα είναι βαθιά συντηρητικός και πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν τα ατομικά δικαιώματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας αγνοώντας το πολιτικό κόστος που παράγουν μαζικά μέσα ενημέρωσης και μέσα παραγωγής στερεοτύπων.»

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε και στα όσα αρνητικά ακούστηκαν αυτές τις μέρες τόσο στο δημόσιο διάλογο όσο και από το βήμα της Βουλής χωρίζοντας τους αντιδρώντες σε δύο κατηγορίες

«Μια μερίδα συναδέλφων ή και πολιτικών δυνάμεων το κάνει αυτό επειδή αρέσκεται στο να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα αναχρονιστικά.

Μια άλλη μερίδα το κάνει επειδή αυτό που την τρέφει δεν είναι η αγάπη αλλά το μίσος για τον συνάνθρωπο, για αυτόν που είναι ξένος για τον αλλόθρησκο, για αυτόν που είναι διαφορετικός και έχει άλλες ιδέες από τις δικές μας. Ακόμα και η υποτιθέμενη αγάπη για την πατρίδα είναι ψεύτικη και φαλκιδευμένη.

Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που το μίσος τους τρέφει και τρέφονται από αυτό, άρα είτε είναι αλλεργικοί είτε δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα νόμο που διευκολύνει τους συνανθρώπους μας που θέλω να προσφέρουν αγάπη».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως όσοι διαφωνούν με τις συγκεκριμένες διατάξεις είναι υποκριτικό να αναφέρουν την θρησκεία και την εκκλησία

« Ακούγονται ακραία πράγματα στο όνομα μίας θρησκείας που είναι δομημένη πάνω στον άξονα της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Εξού και μιλάω για την υποκρισία αυτών που αναπαράγουν τα φοβικά σύνδρομα.

Η πολιτεία μας και εμείς εδώ που νομοθετούμε είμαστε υποχρεωμένοι έκ του Συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας ισότιμα.

Στην Ελλάδα του 2018 οι αξίες του ορθού λόγου και της ισότητας θα είναι πάνω από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ