Στην Κρήτη το μοναδικό σκάφος υδρογόνου παγκοσμίως [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στην Κρήτη το μοναδικό σκάφος υδρογόνου παγκοσμίως [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα έδεσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Πρόκειται για το γαλλικό σκάφος «Energy Observer», που κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο, ενώ εκμεταλλεύεται πλήρως και την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.

Το σκάφος κατασκευάστηκε τον Απρίλιο του 2017 και βρίσκεται σε μία 6ετή παγκόσμια περιοδεία, προκειμένου να διαδώσει την τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για να δοκιμαστεί σε κανονικές συνθήκες, προκειμένου στο μέλλον, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί, να αποτελέσει εφαλτήριο για μετακινήσεις στη θάλασσα, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς τη χρήση συμβατικών καυσίμων.

Το πλήρωμά του είναι ο Βικτοριέν Ερουσάρ (αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού και πρώην οδηγός αγωνιστικών σκαφών) και ο Τζερόμ Ντελαφός (επαγγελματίας δύτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ).

Πάνω από 30 άνθρωποι εργάζονται στο συγκεκριμένο σχέδιο από το 2015, ώστε το πρώην αγωνιστικό σκάφος, που κατασκευάστηκε στον Καναδά το 1983 από τον Νάιτζελ Αϊρενς, να μετατραπεί στο… «Energy Observer».

Στην Κρήτη το μοναδικό σκάφος υδρογόνου παγκοσμίως [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το μήκος του σκάφους είναι 30,5 μέτρα, το βύθισμά του 12,8 μέτρα, ζυγίζει 28 τόνους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 8 με 10 κόμβους.

Η ενέργεια που χρησιμοποιεί το σκάφος είναι από υδρογόνο, φυσικό αέριο, κλπ. Μπορεί να δημιουργήσει υδρογόνο για την κίνησή του, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό, κάνει επίσης χρήση ηλιακών πάνελς, ανεμογεννητριών, ηλεκτρικών κινητήρων μπαταριών λιθίου, κλπ.

Στην Κρήτη το μοναδικό σκάφος υδρογόνου παγκοσμίως [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το ταξίδι του θα διαρκέσει μέχρι το 2022 και θα επισκεφθεί 50 χώρες και 101 λιμάνια.

Στην Κρήτη το μοναδικό σκάφος υδρογόνου παγκοσμίως [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πηγή: parakritika.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ