Γιατί «πάτωσε» η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί «πάτωσε» η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision [εικόνες & βίντεο]

Γιάννα Τερζή στη Eurovision/ Φωτογραφία: eurovision.tv
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεχνικά προβλήματα, ατυχίες, επιπλέον πρόβες και σχετική αδιαφορία ήταν μερικοί από τους λόγους που έκαναν την ελληνική αποστολή να «πατώσει» στη Eurovision.

Ξεκινώντας με αισιοδοξία και καλές κριτικές για το τραγούδι «Όνειρό μου» και τη Γιάννα Τερζή, η ελληνική αποστολή φιγούραρε στην αρχή στη 10η θέση των προγνωστικών, εμπνέοντας μία ασφάλεια στους Έλληνες φαν του διαγωνισμού και τους συμμετέχοντες της αποστολής.

Ωστόσο, μετά την πρώτη πρόβα άρχισε ο κατήφορος, με τη μια αναποδιά να διαδέχεται την άλλη.

Παρά τους ελληνικούς στίχους, η ελληνική παρουσία ξεκίνησε από την 6η θέση των στοιχημάτων όσον αφορά τον ημιτελικό, τη στιγμή που η Ελένη Φουρέιρα βρισκόταν στην 11η.

Στο σύνολο των χωρών, μάλιστα, η Ελλάδα βρισκόταν στην 11η θέση, ενώ η Κύπρος και το «Fuego» στην 24η.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν μόλις η Γιάννα Τερζή εμφανίστηκε στη σκηνή του Altice Arena της Λισαβόνας.

Η πτώση στα στοιχήματα μετά την πρώτη πρόβα

Στην πρώτη κιόλας πρόβα της η Γιάννα Τερζή είχε αφήσει καλές εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση, όσο και με τη φωνή της.

Ωστόσο, η ίδια από τη 10 θέση στα στοιχήματα έπεσε στην 11η, καθώς τότε οι δημοσιογράφοι δεν είδαν την πρόβα της Ελλάδας, αφού οι διοργανωτές επέλεξαν να μεταδώσουν στο press center εκείνη τη στιγμή τη συνέντευξη Τύπου των Σκοπίων.

Τεχνικά προβλήματα

Από τη δεύτερη κιόλας πρόβα ξεκίνησαν τα προβλήματα, με την ελληνική αποστολή να αντιμετωπίζει τεχνικά θέματα.

Στη δεύτερη πρόβα, η σκηνοθετική ομάδα της διοργάνωσης μάλλον δεν φαίνεται ότι είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να δείξει η Ελλάδα επί σκηνής.

Από την άλλη, το γεγονός ότι η Γιάννα Τερζή ήταν εντελώς μόνη της στη σκηνή, καθώς οι «δεύτερες φωνές» βρίσκονταν κρυμμένες, είχε κάνει άσχημη εντύπωση στους δημοσιογράφους άλλων χωρών.

Ετσι, τη στιγμή που τα τεχνικά προβλήματα υπήρχαν, η ελληνική συμμετοχή όλο και έπεφτε στις θέσεις στοιχημάτων.

Τρίτη, έκτακτη πρόβα

Οι διοργανωτές ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα για μία έξτρα, έκτακτη πρόβα, η οποία έγινε... κεκλεισμένων των θυρών.

Τότε, η ελληνική αποστολή ζήτησε ειδική χρήση λέιζερ πάνω στο «μπλε χέρι» της Γιάννας Τερζή, πυροτεχνήματα στη γέφυρα του τραγουδιού, καθώς και μία επιπλέον «έκπληξη».

Γιατί «πάτωσε» η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, η τραγουδίστρια δεν εμφανίστηκε επί σκηνής, καθώς οι διοργανωτές έκριναν πως θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα τη θέση της να πάρει η Sara Claro, τραγουδίστρια από την Πορτογαλία, η οποία ερμήνευσε το «Όνειρό μου» για την τεχνική πρόβα της Ελλάδας.

Η δυσαρέσκεια και της ίδιας της Γιάννας Τερζή

Δυσαρεστημένη ήταν και η Γιάννα Τερζή με τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε στη σκηνή της Eurovision και που δεν είχαν λυθεί πριν από τον ημιτελικό.

«Όπου και να πάω μου λένε ότι τους αρέσει το τραγούδι και καταλαβαίνω ότι κάτι έχουμε κάνει με το κομμάτι», είπε σχετικά με την απήχηση του κομματιού στον κόσμο. Όσο για τα τεχνικά προβλήματα, είχε παραδεχθεί ότι υπήρχαν κάποια «θέματα».

Γιατί «πάτωσε» η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Κατ' αρχάς έχουμε μια τρίτη πρόβα γιατί δεν λειτούργησε τίποτα από τα τεχνικά πράγματα που ζητήσαμε. Έχω πάει και τραγουδήσει ήδη 6 φορές το κομμάτι από 3 φορές στην κάθε πρόβα και καμία φορά δεν είδα αυτά που ζητήσαμε», είχε δηλώσει.

Λίγο πριν τον ημιτελικό, από τη 10η στη... 16η θέση

Μόλις μία μέρα πριν από τον ημιτελικό, τα στοιχήματα αποδείκνυαν την κατηφόρα της ελληνικής αποστολής, η οποία από τη 10η και την 11η θέση που ήταν στην αρχή, βρισκόταν πια στη... 16η των προβλέψεων για τον νικητή της Eurovision.

Και αυτό γιατί, κατά γενική ομολογία, το ελληνικό τραγούδι ήταν μια αξιόλογη συμμετοχή, δυνατή, με ωραία μουσική και στίχους, γι’ αυτό άλλωστε και πριν από την έναρξη των προβών βρισκόταν ψηλά στις προβλέψεις για την τελική επικράτηση.

Γιατί «πάτωσε» η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, οι πρόβες της Γιάννας Τερζή στη σκηνή κάθε άλλο παρά ενθουσίασαν, για διάφορους λόγους (κυρίως τεχνικούς, που έχουν να κάνουν με την «υποστήριξη» του τραγουδιού και τα εφέ), με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός τελικού Eurovision για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον μουσικό διαγωνισμό, από τότε που καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί (η πρώτη φορά ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2016, όταν μας είχαν εκπροσωπήσει οι Argo με το «Utopian Land»).

Επόμενη μέρα

Όπως είναι φυσικό, η επόμενη μέρα βρίσκει την ελληνική αποστολή απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της στον διαγωνισμό, με τη Γιάννα Τερζή να εμφανίζεται δακρυσμένη και φανερά εκνευρισμένη στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του ημιτελικού.

Από την πλευρά του, ο δημιουργός του τραγουδιού Αρης Καλημέρης παραδέχθηκε σε δηλώσεις τους πως υπήρξαν προβλήματα, επισημαίνοντας πως του χρόνου εκείνος και η Γιάννα θα πάρουν μέρος στη Eurovision με άλλη χώρα.

Φωτογραφίες: eurovision.tv

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ