Προβόπουλος: Είχα ενημερώσει ΓΑΠ - Καραμανλή για το έλλειμμα - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Είχα ενημερώσει ΓΑΠ - Καραμανλή για το έλλειμμα

Προβόπουλος: Είχα ενημερώσει Παπανδρέου και Καραμανλή για το έλλειμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατέθεσε την Πέμπτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την οικονομία πως είχε ενημερώσει πριν από τις εκλογές του 2009 τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, μέσω της έκθεσης της Ελλάδος, για την πορεία της οικονομίας και την πρόβλεψή του για διψήφιο αριθμό ελλείμματος.

Ο κ.Προβόπουλος υποστήριξε πως αν είχαν ληφθεί μέτρα από την πρώτη μέρα θα μπορούσε η χώρα να είχε αποφύγει το Μνημόνιο. Τόνισε μάλιστα πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πορεία του ελλείμματος από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2009, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη..

Σύμφωνα με το πρώτο θέμα ο διοικητής της Ελλάδας επέκρινε και τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού χαρακτηρίζοντας της «ατυχείς» . Διευκρίνισε ωστόσο ότι «οι αγορές παρακολουθούσαν. Ήταν ατυχής η δήλωση περί Τιτανικού, όμως δεν επηρέασε τόσο τις αγορές...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ