Τι λένε οι 2 Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη -Παραμένουν στην Ελλάδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Τι λένε οι 2 Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη -Παραμένουν στην Ελλάδα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα παραμένουν οι δύο Τούρκοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν στην Κυλλήνη χωρίς να διαθέτουν τα σχετικά έγγραφα που θα τους επέτρεπαν τη νόμιμη παραμονή τους.

«Το λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά, γιατί τα αναφέρουν όλα», τόνισαν χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ενώ πρόσθεσαν: «Μάθαμε ότι στη Ζάκυνθο δεν έγινε καμιά αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο».

Ας σημειωθεί πως την αποκάλυψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Πριν 2-3 μέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης» σημείωσε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του ο Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διοικητική διακοπή της κράτησης. Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής αλλά και προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».

«Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα όχι μόνο στη γείτονα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι τώρα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται» υποστήριξε, τέλος, χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκοι Κυλλήνη Σταύρος Κοντονής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ