Κενά ασφαλείας στο τούνελ, οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελβετία - iefimerida.gr

Κενά ασφαλείας στο τούνελ, οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελβετία

«Κενά» ασφαλείας στο ελβετικό τούνελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σοκ που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στην Ελβετία κατά το οποίο σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά από το Βέλγιο, ο ελβετικός Τύπος διερωτάται σήμερα για την ασφάλεια της σήραγγας στην οποία σημειώθηκε το τραγικό αυτό συμβάν.

Έτσι, παράλληλα με το ενδεχόμενο να υπέστη καρδιακό επεισόδιο ο οδηγός είτε να έκανε κάποιον λάθος χειρισμό, που εξετάζονται, ερωτήματα πλέον δημιουργούνται όσον αφορά στην ασφάλεια του τούνελ, στο οποίο έλαβε χώρα το δυστύχημα.

Η εφημερίδα Blick έδωσε το στίγμα. Στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύεται ένα κείμενο σε σχήμα σταυρού με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο.

«Κανένας τίτλος δεν μπορεί να εκφράσει τον πόνο των θυμάτων και των οικογενειών τους», γράφει η εφημερίδα. «Η 13η Μαρτίου,( ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε το δυστύχημα), είναι μια μαύρη ημέρα για την ιστορία της χώρας μας», τονίζει η ελβετική ταμπλόιντ.

«Επρεπε να επιστρέψουν στα σπίτια τους χθες, αλλά αντ΄αυτού οι οικογένειές τους ήλθαν στην Ελβετία, για να παραλάβουν ένα τραυματισμένο παιδί, να ξενυχτήσουν πάνω από ένα νεκρό παιδί ή για ν' αναγνωρίσουν το πτώμα του», γράφει η εφημερίδα Le Matin.

Ο βέλγος υπουργός Υγείας δήλωσε ότι και τα 24 παιδιά που έχουν τραυματιστεί έχουν αναγνωριστεί.

Δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules του βελγικού στρατού τέθηκαν στη διάθεση της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό, ίσως σήμερα, των σορών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Ο ελβετικός Τύπος διερωτάται για τα κενά ασφαλείας στη σήραγγα, στο τοίχωμα της οποίας προσέκρουσε το λεωφορείο.

«Πρέπει να οριστεί μια χαμηλότερη ταχύτητα για τα βαρέα οχήματα ή να τροποποιηθούν οι κανόνες ασφαλείας;», διερωτάται η εφημερίδα Le Temps.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικών Δικτύων, την οποία επικαλείται η Le Temps, στη σήραγγα της Σιερ, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν και η οποία κατασκευάστηκε το 1999, τηρούνται οι πιο σύγχρονοι κανόνες ασφαλείας όσον αφορά τον εξαερισμό, την ασφάλεια, τη σηματοδότηση και την ενεργειακή τροφοδοσία.

Η εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης κάνει λόγο για την ύπαρξη των πλευρικών πάρκινγκ ασφαλείας στις σήραγγες αυτές, τα κάθετα τοιχώματα των οποίων αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο σε περίπτωση σύγκρουσης.

«Εξαιτίας αυτού του τοιχώματος συνέβη η μετωπική αυτή σύγκρουση», γράφει η εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι αυτό το είδος της κατασκευής είναι σύνηθες στις ελβετικές σήραγγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ