Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίματα στους τοίχους, τρομακτικές φιγούρες που εμφανίζονται ξαφνικά, νεκροταφεία, πνεύματα, ουρλιαχτά, σαρκοφάγοι είναι μόνο ελάχιστα από τα όσα θα δεις στα στα escape rooms που έχουν κατακλύσει την Αθήνα

Εσύ και η παρέα σου, παγιδεύεστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο κρυμμένα στοιχεία που οδηγούν στη λύση του μυστηρίου. Ποτέ όμως δεν είστε μόνοι. Πάντα κάποιος παρακολουθεί και είναι έτοιμος να σου ξυπνήσει όλους τους φόβους. Θα καταφέρεις άραγε να δραπετεύσεις σε μία ώρα; Κάθε γρίφος έχει τη λύση του, όμως και κάθε δωμάτιο έχει ένα ζωντανό όν που θα σε εμποδίσει να αποδράσεις εύκολα... H πόρτα πίσω σου κλείνει και πάντα κάποιος παρακολουθεί... Ψάξε, συνεργάσου και απόδρασε όσο πιο γρήγορα μπορείς! Η νέα μόδα για τους Αθηναίους λέγεται escape rooms.

O Γιάννης Λειβαδάρος, ιδιοκτήτης του Mind Trap λέει στο iefimerida: “Το ξεκινήσαμε το 2015. Τότε στην Αθήνα τα πρώτα δωμάτια, ήταν μόλις τέσσερις εταιρείες. Βγαίνοντας από ένα “δωμάτιο”- τότε είχαν άλλη μορφή από αυτή που έχουν τώρα πια- αποφασίσαμε να κάνουμε το δικό μας στον Πειραιά. Στην αρχή σκεφτήκαμε να το κάνουμε μόνοι μας, να μην πάρουμε δηλαδή κάποιο φρανσάιζ, τελικά όμως αποφασίσαμε λόγω του ότι το κτίριο ήταν αρκετά μεγάλο να το κάνουμε σε συνεργασία με μια εταιρεία, που ήταν και αυτή νέα τότε στο χώρο. Φανταστείτε πως τότε το Escape Room είχε μόλις δυο μαγαζιά- εμείς ήμασταν το τρίτο”. Τα πρώτα επτά δωμάτια που έφτιαξε η ομάδα του The Mind Trap, τότε, ήταν καθαρά δωμάτια με γρίφους. Είχαν δηλαδή μικρές αυτοτελείς ιστορίες. Έμπαινες, έβρισκες στοιχεία μέσα στο δωμάτιο, έπρεπε να είσαι πολύ παρατηρητικός, ώστε να τα βρεις, να τα συγκεντρώσεις και να λύσεις τον γρίφο, ώστε να καταφέρεις να βγεις από το δωμάτιο. “Όλα τα δωμάτια μέχρι τότε ήταν γραμμικά” εξηγεί ο κ. Λειβαδάρος. Δηλαδή από τον έναν γρίφο πήγαινες στον επόμενο οπότε τον προηγούμενο οι παίκτες δεν τον ξαναχρησιμοποιούσαν. Αυτή ήταν και η αρχή των Escape Rooms. Τότε δηλαδή ήταν δωμάτια γρίφων και μόνο, τα οποία είχαν φτιαχτεί για να ακονίσεις το μυαλό σου και μόνο”.

Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Mindtrap στον Πειραιά ήταν το πρώτο που ενσωμάτωσε στις ιστορίες μυστηρίου και το ανθρώπινο στοιχείο, τον ηθοποιό. Ένα ζωντανό ον δηλαδή βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο όσο βρίσκονταν και οι παίκτες μέσα σε αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα και μήνα με τον μήνα να έχουν πλέον γίνει τα παιχνίδια πολλές κατηγορίες. Οπως για παράδειγμα horor room, escape room, adventure room, horor house και πολλά άλλα. Επίσης, υπάρχουν δωμάτια κυνηγητού. Σε αυτά τα δωμάτια ο παίκτης μπαίνει μέσα και ένα άγνωστο πρόσωπο σου λέει πως αν σε πιάσει, έχασες το παιχνίδι. Σε αυτά τα δωμάτια λύνεις γρίφους οι οποίοι όμως είναι άνευ σημασίας, αλλά η αδρεναλίνη λόγω του κυνηγητού σε κάνει να το διασκεδάζεις ακόμα περισσότερο. Το 80% των παικτών πλέον θέλουν στο δωμάτιο που θα παίξουν να υπάρχει τρόμος, κυνηγητό και να έχει εύκολους γρίφους.

Η ομαδα του The MindTrap έχει φτιάξει ένα ακόμα δωμάτιο που σίγουρα οι λάτρεις του τρόμου θα θέλουν να το δοκιμάσουν. Το δωμάτιο λέγεται Silent Ηill. Σε αυτό το δωμάτιο θα έρθετε αντιμέτωποι με τρεις ηθοποιούς.

Όπως λένε και οι ιδιοκτήτες του, είναι ένα πολύ δύσκολο δωμάτιο. Όπως ακριβώς περιγράφει το βίντεο του πρόμο: “Έχεις νιώσει ποτέ να περπατάς μόνος σου το βράδυ στον δρόμο και να αισθάνεσαι πως κάποιος είναι από πίσω σου; Πόσες φορές είσαι μόνος στο σπίτι και ακούς ένα τρίξιμο αλλά δεν πας να δεις τι είναι; Ολα αυτά είναι βόλτα στο πάρκο μπροστά στο νέο δωμάτιο του Mindtrap στον Πειραιά. “Υπάρχουν 5 είδη ενεργειών που μπορούν να σε κάνουν να τρομάξεις. Το πρώτο είναι το σκοτάδι, το άλλο η ξαφνική μουσική, το ξαφνικό πέταγμα, το αίμα και ασφαλώς το σκηνικό. Όλα αυτά ασφαλώς υπάρχουν στο Silent Hill” τονίζει ο Γιάννης Λειβαδάρος.

Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το Silent Hill είναι μια ερειπωμένη πόλη. Εκεί, η απληστία και η κακία των ανθρώπων “γέννησε” το απόλυτο κακό και το σκοτάδι μέσα σε ένα μικρό κορίτσι. Πρόσεχε όταν θα βρεθείς εκεί, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Γιατί η πόλη δεν είναι τελικά τόσο σιωπηλή όσο νομίζετε και το μόνο σίγουρο είναι ότι εκεί, δεν βρίσκεστε μόνοι. Πάντα κάποιος παρακολουθεί. Η πόρτα πίσω σου κλειδώνει! Προλαβαίνεις να αποδράσεις σε μία ώρα..

Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Τα Escape Rooms που ξετρέλαναν τους Αθηναίους -Ιδρώνεις, φοβάσαι, σου κόβεται το αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ escape room mind trap παιχνίδι τρόμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ