Έτοιμη να σηκώσει το Europa League η Πόρτο - iefimerida.gr

Έτοιμη να σηκώσει το Europa League η Πόρτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλώρη για τον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο, έβαλε η Πόρτο μετά τη σαρωτική εμφάνισή της και το 5-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» άντεξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο, στο οποίο μάλιστα ήταν ανώτερα και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κάνι στο 45' (με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νιλμάρ. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν σαρωτικοί στην επανάληψη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαλκάο, που πέτυχε τέσσερα τέρματα, διέλυσαν τους Ισπανούς.

Η γρήγορη ισοφάριση με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Φαλκάο στο 49' ήταν το κλειδί στην επικράτηση των «δράκων». Έχοντας ουσιαστικά ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά της, η Πόρτο κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και στη συνέχεια να πάρει τη νίκη που ήθελε με ευρύ σκορ.

Στο 61' ο Γκουαρίν με διπλή προσπάθεια και κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα, ενώ στο 67' ο Φαλκάο διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμα της ομάδας του. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε από άλλα δυο τέρματα του Κολομβιανού επιθετικού στο 75' και στο 90'.

Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Μπενφίκα με τη νίκη της στο Ντα Λουζ με 2-1 επί της συμπατριώτισσά της Μπράγκα.

Ο Ζαρντέλ με κοντινό πλασέ στο 50' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Βαντίνιο με κεφαλιά έφερε το σκορ στα ίσια για τους φιλοξενούμενους.

Παρόλα αυτά, η Μπενφίκα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο στο 60.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ