Οι Ρώσοι στην πλειοψηφία τους θέλουν αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι στην πλειοψηφία τους θέλουν αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας

Στιγμιότυπο από τη Μόσχα (Φωτογραφία: AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 89% των Ρώσων πιστεύει ότι στη Ρωσία πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ το 59% εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Την εικόνα αυτή κατέγραψε το Εθνικό Κέντρο Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM) σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μάλιστα ότι το αίτημα για μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία είναι αισθητό σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, καθώς η επιθυμία για μεταρρυθμίσεις υπερβαίνει το 50%.

Το 30% των Ρώσων απαντά ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν μόνο σε μερικούς τομείς της κοινωνίας ενώ μόνο το 2% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί καμία μεταρρύθμιση στην χώρα.

Σε ότι αφορά στην υποστήριξη του Πούτιν ως προέδρου της χώρας, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ, «σήμερα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξεως του 82%, που είναι ιστορικά κοντά στο μέγιστο ποσοστό δημοτικότητας». «Το κοινωνικό αίτημα προς τον ίδιο είναι το αίτημα για βαθιές αλλαγές στην ζωή της κοινωνίας», επισημαίνει ο Φιόντοροφ, προσθέτοντας ότι «γι αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ψηφοφόροι ζητούν από τον πρόεδρο αλλαγές , οι οποίες δεν θα εξυπηρετούν κάποιες μικρές ομάδες, αλλά τα πλατιά στρώματα των Ρώσων».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, σε δείγμα 3000 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ κοινωνία μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ