Κοινωνικό πείραμα του Ιkea: Πώς αντιδρά ένα... φυτό στο bullying [βίντεο] - iefimerida.gr

Κοινωνικό πείραμα του Ιkea: Πώς αντιδρά ένα... φυτό στο bullying [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάνοντας bullying σε ένα φυτό, ένα κοινωνικό πείραμα σε δύο φυτά του Ikea με χιλιάδες παιδιά, για την ευαισθητοποίηση κατά τη διάρκεια της Ημέρας κατά του εκφοβισμού στις 4 Μαΐου στη Μέση Ανατολή.

Το πείραμα αυτό του Ikea περιελάμβανε δύο από τα φυτά της εταιρείας που τα εγκατέστησε σε ένα σχολείο, στο οποίο το ένα φυτό λάμβανε φιλοφρονήσεις και ενθαρρυντικά σχόλια, ενώ το άλλο ήταν αντικείμενο εκφοβισμού με λόγια μίσους. Οι μαθητές ενθαρρύνονταν να μοιραστούν την αγάπη τους για το πρώτο φυτό και να κατακρίνουν το δεύτερο είτε μέσω μιλώντας του απευθείας είτε μέσω αλληλεπίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από 30 ημέρες, τα αποτελέσματα μιλούσαν από μόνα τους – το φυτό που δεχόταν φιλοφρονήσεις συνέχισε να ευδοκιμεί, ενώ το άλλο είχε θαμπά, καφέ φύλλα.

Κοινωνικό πείραμα του Ιkea: Πώς αντιδρά ένα... φυτό στο bullying [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Και τα δύο αντιμετωπίστηκαν με τα ίδια κριτήρια: δέχθηκαν την ίδια ποσότητα νερού, εκτέθηκαν στο ηλιακό φως και δέχθηκαν λίπασμα. Η μόνη διαφορά ήταν πως το ένα δέχθηκε άσχημη κριτική ενώ το άλλο άκουγε γλυκά λόγια, για ένα διάστημα 30 ημερών.

Κοινωνικό πείραμα του Ιkea: Πώς αντιδρά ένα... φυτό στο bullying [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Κοινωνικό πείραμα του Ιkea: Πώς αντιδρά ένα... φυτό στο bullying [βίντεο]  | iefimerida.gr 2


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκφοβισμός bullying Ikea φυτό σχολείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ