Το νέο κινητό της Sοny με οθόνη αφής... χωρίς αφή! - iefimerida.gr

Το νέο κινητό της Sοny με οθόνη αφής... χωρίς αφή!

Το νέο κινητό της Sοny με οθόνη αφής... χωρίς αφή!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Sony παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» κινητό, το Xperia Sola, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να το χρησιμοποιούν χωρίς να αγγίζουν την οθόνη του. Χρειάζεται μόνο να περνούν το δάχτυλό τους από πάνω...

Η τεχνολογιά αυτή χαρακτηρίζεται ως «μετεωριζόμενη αφή». Στο εν λόγω κινητό, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το δάχτυλό του σαν κέρσορα ποντικού χωρίς όμως να αγγίζει την οθόνη. Μόλις επιλέξει αυτό που θέλει, τότε με ένα απλό χτύπημα ενεργοποιεί την αντίστοιχη εντολή.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να βγει στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και οι αναλυτές, σύμφωνα με το BCC, περιμένουν να δουν την αντίδραση των καταναλωτών και κατά το πόσο η νέα δυνατότητα θα αποδειχθεί όντως πρακτική και δημοφιλής.

Και άλλες εταιρείες ερευνούν νέου τύπου διεπαφές μέσω κινήσεων του χεριού και όχι αφής. Η Apple, η Microsoft, η Qualcomm και μικρότερες εταιρίες ήδη αναπτύσσουν τεχνολογίες «μη αφής» που βασίζονται σε κάμερα, η οποία αντιλαμβάνεται τις χειρονομίες του χρήστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ