Ο Ρικ Σαντόρουμ είναι ο «σερίφης» του Αμερικανικού Νότου - iefimerida.gr

Ο Ρικ Σαντόρουμ είναι ο «σερίφης» του Αμερικανικού Νότου

Ρικ Σαντόρουμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκπληξη κάνει ο Ρικ Σαντόρουμ μετά τις νίκες του στις κρίσιμες προκριματικές τόσο στην Αλαμπάμα όσο και στο Μισισίπι. Ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος έχει εκτοπίσει πλέον τον Νιουτ Γκίνγκριτς και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το μέχρι πρότινος φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ.

«Τα καταφέραμε και πάλι», είπε ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνιας στους οπαδούς του στο Λαφαγιέτ της Λουιζιάνας, Πολιτείας όπου οι Ρεπουμπλικανοί ψηφίζουν για τον υποψήφιό τους στις 24 Μαρτίου.

Τι είναι όμως αυτό που έχει κάνει τον 53 χρονο υποψήφιο τόσο αγαπητό;

Η στρατηγική που ακολουθεί εφαρμόστηκε στην Αϊοβα και είναι απλή: καλύπτει πολλά χιλιόμετρα, σταματά σε κάθε πόλη και χωριό, σφίγγει εκατοντάδες χέρια και παίρνει αγκαλιά πολλά μωρά.

Όλα αυτά παρά τις άκρως συντηρητικές θέσεις που εκφράζει αφού ο Ρικ Σαντόρουμ έχει υιοθετήσει μια πολύ σκληρή γραμμή εναντίον των ομοφυλοφίλων, της αντισύλληψης, της παγκοσμιοποίησης αλλά και του Δαρβίνου. Πρόσφατα κατάφερε να προκαλέσει την οργή και των ανθρωπιστικών οργανώσεων αφού δήλωσε πως «δεν θέλω να βελτιωθούν οι ζωές των μαύρων με το να τους δίνουμε λεφτά άλλων».

Μέχρι στιγμής, πάντως, εκείνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι μια από τις πιο κοινωνικά συντηρητικές φιγούρες στην ιστορία των ρεπουμπλικανικών προκριματικών εκλογών, ένας πολιτικός που, όπως λένε, «φορά την πίστη του στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σαν κοστούμι». Όμως οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο υπερσυντηρητισμός που τον διακατέχει, τον χαρακτηρίζει και στη ζωή του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπάτλερ της Δυτικής Πενσιλβάνιας μέσα σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια.. Ο πατέρας του, ένας Ιταλός μετανάστης, ήταν ψυχολόγος και η μητέρα του νοσοκόμα.

Όμως η πολιτική του απήχηση μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι συνδυάζει αυτές τις ακραίες θέσεις με μια προσωπικότητα φιλική προς τη μέση αμερικανική οικογένεια. Αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά και έχει βέβαια και δύο τραγωδίες να αφηγηθεί. Ένα από τα παιδιά του, ο Γκάμπριελ, πέθανε το 1996 λίγο μετά τη γέννα ενώ ένα άλλο παιδί του, η Ιζαμπέλα, γεννήθηκε το 2008 με μια σπάνια γενετική ασθένεια που δεν της δίνει μεγάλο προσδόκιμο ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ