Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]

O Βορεικορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Ν.Κορέας Μουν Τζάε Ιν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστες συναντήσεις κορυφής μπήκαν τόσο πολύ στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ όσο εκείνη μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου στα τέλη Απριλίου.

Νοτιοκορεατικά -και όχι μόνον- δίκτυα και εφημερίδες εξέτασαν από τον γραφικό χαρακτήρα του Κιμ Γιονγκ Ουν στην υπογραφή του στο βιβλίο επισκεπτών στον Οίκο της Ειρήνης στο Πανμουντζόν, μέχρι την απαστράπτουσα Mercedes του, ή τα ποτά που ήπιε στο τετ-α-τε με τον Μουν Τζάε Ιν. Τώρα επιστρατεύτηκαν ειδικοί για να εξετάσουν κάτι ακόμη: τα παπούτσια του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η συνάντηση των ηγετών των δύο κρατών δεν ήταν μόνον ιστορική, αλλά παρείχε για πρώτη φορά οπτικό υλικό -φωτογραφίες και βίντεο- του Κιμ που δεν πέρασε από τους μηχανισμούς λογοκρισίας της Πιονγιάνγκ. Κι έτσι με τις νέες λήψεις οι ειδικοί θέλησαν να εξάγουν κρίσιμα συμπεράσματα για την υγεία του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, αφού αν η κατάστασή της είναι π.χ. κακή, τότε θα προκύψουν ερωτηματικά για την ηγεσία του και τη σειρά διαδοχής στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο Κιμ είναι υπέρβαρος, μανιώδης καπνιστής -αλλά μήπως και πολύ κοντός;

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή από τις εικόνες ότι ο Κιμ είναι υπέρβαρος και μανιώδης καπνιστής, αφού στις περισσότερες φωτογραφίες ήταν ορατό ένα σταχτοδοχείο. Αλλά, τώρα, επτά τον αριθμό νοτιοκορεάτες ειδικοί κλήθηκαν να αναλύσουν και τα παπούτσια του, όπως μεταδίδει η Washington Post.

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ο λόγος είναι ότι το ύψος των μελών της δυναστείας των Κιμ είναι σημείο αντιλεγόμενο και βέβαια, θέμα γοήτρου. Δυτικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο πατέρας του νυν δικτάτορα, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε ύψος 1,60 μ. Και γι’ αυτό φορούσε παπούτσια- πλατφόρμες για να δείχνει ψηλότερος. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να είναι κάπου 1,70 μ., πληροφορία, όμως, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Και γι’ αυτό η συντηρητική νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo αποφάσισε να λύσει το μυστήριο επιστρατεύοντας τους ειδικούς.

Φορούσε ο Κιμ παπούτσια με ειδικά πέλματα;

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Χάρις στα πολυάριθμα βίντεο και τις φωτογραφίες διεπίστωσαν ότι ο Κιμ έδειχνε κάτι λιγότερο από ένα εκατοστό κοντύτερος από τον Μουν Τζάε Ιν, ο οποίος έχει ύψος 1,68 μ. Αλλά το πιο σημαντικό, που ανακάλυψαν, ήταν ότι υπήρχε πολύ μεγάλη κλίση στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών του Κιμ, πράγμα που δείχνει ότι τα παπούτσια του περιέχουν πέλματα που ωθούν τα πόδια του προς τα πάνω, για να δείχνει ψηλότερος. Άρα, κατά πάσα πιθανότητα είναι κατά μερικά εκατοστά κοντύτερος απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, πιθανώς γύρω στο 1,65μ.

Τι αποκαλύπτουν τα παπούτσια του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Τι σημαίνει αυτό; Κατά την Chosun Ilbo ο Κιμ θα πρέπει με το προφανές ύψος και βάρος του να έχει έναν Δείκτη Μάζας Σώματος γύρω στο 45, πολύ πάνω από τα φυσιολογικά όρια. Η εφημερίδα επεσήμανε επίσης ότι κατά τον περίπατό του ο Κιμ φάνηκε να του κόβεται η ανάσα, αν και οι ειδικοί επεσήμαναν ότι αυτό μπορεί να οφειλόταν στη νευρικότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν ΜΟΥΝ ΤΖΑΕ ΙΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ