Bloomberg: Αλώβητες οι τράπεζες στα stress tests -Κρίσιμη για το χρέος η στάση του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Bloomberg: Αλώβητες οι τράπεζες στα stress tests -Κρίσιμη για το χρέος η στάση του ΔΝΤ

Στα θετικά αποτελέσματα των stress tests και στη στάση του ΔΝΤ αναφέρεται το Bloomberg/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα αποτελέσματα των stress tests που πέρασαν με επιτυχία οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες αλλά και στη στάση του ΔΝΤ σχετικά με την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.

«Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες βγήκαν αλώβητες από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, αφήνοντας τους Ευρωπαίους ιθύνοντες με μια ανησυχία λιγότερη την ώρα που σχεδιάζουν την λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος», μεταδίδει το πρακτορείο.

«Τα αποτελέσματα επιτρέπουν την εξοικονόμηση των 20 περίπου δισ. ευρώ του προγράμματος, που είχαν προβλεφθεί σε περίπτωση που προέκυπτε η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη διάθεσή τους για άλλους σκοπούς.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και διεθνών πιστωτών εστιάζονται στις διευθετήσεις για το είδος της επιτήρησης μετά τη λήξη του προγράμματος και στα ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του συντριπτικού χρέους της χώρας.

Επισημαίνει ότι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες είναι τα επίπεδα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, τα υψηλότερα της Ευρώπης, μετά το πλήγμα που υπέστησαν λόγω της κρίσης και υπογραμμίζει ότι αυτό που μένει να φανεί -και είναι κρίσιμο για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος αν το ΔΝΤ θα συμπεριλάβει τα αποτελέσματα της ΕΚΤ στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Το Ταμείο έχει εκτιμήσεις ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν 10 δισ. ευρώ επιπλέον», εκτιμά το Bloomberg.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg τράπεζες stress test ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ