Στάθης Δρογώσης για Marfin: Ντροπή μας -Θεωρήσαμε παράπλευρες απώλειες τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό - iefimerida.gr

Στάθης Δρογώσης για Marfin: Ντροπή μας -Θεωρήσαμε παράπλευρες απώλειες τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό

Στάθης Δρογώσης/ Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία άκρως αιχμηρή ανάρτηση στο facebook, τοποθετήθηκε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με αφορμή την επέτειο των 8 ετών από την τραγωδία της Marfin.

Μετά από δεκάδες αναρτήσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο τραγουδοποιός εξομολογείται τώρα πως νιώθει ενοχές.

Στη νέα του ανάρτηση σημειώνει πως ήταν εκείνη την ημέρα στην πορεία κατά του Μνημονίου, αναφέρει πως μετανιώνει που δεν έσπασε τα μούτρα σε όσους δικαιολόγησαν κυνικά τις δολοφονίες και πως συνένοχοι είναι όλοι όσοι κοιμούνται ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Έχω γράψει απίστευτες ανοησίες στο φβ όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι για τους νεκρούς συνανθρωπους μέσα την τράπεζα Μαρφίν όμως όχι...
Γιατί ήμουν σε εκείνη την πορεία..Όχι εκείνη την στιγμή...

Αιωνία τους η μνήμη...Και αν για κατι έχω ενοχές είναι που δεν εσπασα τα μούτρα σε "συντρόφους" που δικαιολογούσαν κυνικά τις δολοφονίες.. «έχουμε πόλεμο ...Γιατί δεν απεργούσαν; Φταίει το αφεντικό της τράπεζας κτλ»
Συνένοχοι είμαστε όλοι όσοι κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες. Όσοι διαδηλώναμε για έναν πιο καλό κόσμο και θεωρήσαμε τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό ως παράπλευρες απώλειες...

Ντροπή μας..Να μην ξεχαστούν οι νεκροί αυτοί.Και αρκετά με τους συμψηφισμούς.
ΥΓ1.Επειδή κάποιοι παρεξήγησαν τα παραπάνω οφείλω να συμπληρώσω τα εξής :
Εγώ ποτέ δεν θεώρησα τους νεκρούς παράπλευρη απώλεια.Αλλά δεν αντέδρασα κιόλας όταν τα άκουγα αυτά από κόσμο.Από φίλους ή γνωστούς.Για αυτό χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό.Γιατί φταίω κι εγώ.Η ανοχή στην φρίκη με γεμίζει τύψεις.Τέλος φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους όσους διαδήλωναν εκείνη τη μέρα.Και τις άλλες μέρες.Νομίζω ότι οι επιθέσεις που δέχομαι από γνωστό κόμμα χαρακτηρίζουν το κόμμα αυτό.

ΥΓ2 Προφανώς έγραψα κάτι βιωματικό. Και κάποιοι το αναδημοσιεύουν προσπαθώντας πάλι να διχάσουν τον κόσμο. Είτε δεξιοί είτε αριστεροί. Εγώ μιλήσα για τη φρίκη , για τον φανατισμό που οδήγησε πολλούς ( άλλα όχι την πλειοψηφια) στο να δικαιολογήσουν ακόμα και τους φόνους. Ήταν τέτοιο το σοκ που η άμυνα μερικών τους οδήγησε να δεχτούν τη φρίκη. Όσοι δεν μιλήσαμε καθόλου είμαστε κι εμείς ένοχοι. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.Και κάτι τελευταίο. Δεν ήμουν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη "σύντροφοι " αναφέρεται γενικά» .

Να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά ο τραγουδιστής έκανε ακόμη μία ανάρτηση, όπου διευκρινίζει πως κατηγόρησε όσους δεν αντέδρασαν στις φρικτές δικαιολογίες κάποιων « συντρόφων» τότε και πως δεν εκφράζει ούτε εκπροσωπεί την αριστερά.

«Έγραψα κατι προσωπικό βιωματικό για τους νεκρούς στη Μαρφίν .Κατηγόρησα όσους σαν και μένα δεν αντιδράσαμε στις φρικτές δικαιολογίες κάποιων « συντρόφων» τότε .Φυσικά δεν εκφράζω ούτε εκπροσωπώ την αριστερά .
Από τη μία στελέχη του συριζα μου επιτέθηκαν νομίζοντας ότι έγραψα κομματικά ενώ μιλούσα σαφώς πιο γενικά.
Από την άλλη ακροδεξιά sites αναπαράγουν κομμένο το κείμενο για να δείξουν ότι οι αριστεροί γενικά έκαψαν ανθρώπους κτλ
Τέλος δημοσιογραφικές σελίδες κυριακάτικα φύλλα κτλ επειδη δεν είχαν ποασαρικες ειδήσεις σήμερα μεγενθυναν όσα είπα.
Αυτό είναι το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης ..Τι να κάνουμε; Τουλάχιστον ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια όλους τους διαδικτυακούς φίλους που χωρίς τον φερετζέ ενός κόμματος κατάλαβαν τι έγραψα.
Τέλος δεν είμαι ούτε γενναίος ούτε τίποτα.Γενναίοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους εκείνη τη μέρα.Που διαλύθηκαν οι ζωές τους.Και που έχουν το κουράγιο και συνεχίζουν.
και ναι υπάρχουν και αλλά θύματα.Αλλά η ουσία αυτού που έγραψα είναι το « αρκετά με τους συμψηφισμούς»
Και να πιαστούν οι φυσικοί αυτουργοί.Το χρωστάμε στις οικογένειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ