Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Υπήρχε και σύντομη διαδρομή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ζωή και την ειρήνη έτρεξαν σήμερα δρομείς όλων των ηλικιών συμμετέχοντας στον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αφετηρία ήταν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τέρμα η κεντρική πύλη του λιμανιού, απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Σημειώνεται ότι στον Λευκό Πύργο μπήκαν στον αγώνα και άλλοι δρομείς που επέλεξαν να κάνουν τη σύντομη διαδρομή του 1,5 χιλιομέτρου.
Στην άνοιξη του 1999, όταν στο λιμάνι γίνονταν διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αναφέρθηκε σε ομιλία της, έξω από την πύλη του λιμανιού, η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ. «Επί τρεις μήνες οι δυνάμεις της ειρήνης, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με το γιουγκοσλαβικό λαό. Νύχτα - μέρα μπλόκαραν τις πύλες του λιμανιού, για να μην βγουν από μέσα οι ΝΑΤΟϊκές εφοδιοπομπές με προορισμό τη Γιουγκοσλαβία, για να μην σκοτωθούν και άλλα αθώα και ανυπεράσπιστα παιδιά, άντρες και γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ