Ρήγας: Εθνικά επιζήμιο και σφόδρα μικροκομματικό να ζητά κανείς πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Ρήγας: Εθνικά επιζήμιο και σφόδρα μικροκομματικό να ζητά κανείς πρόωρες εκλογές

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικός στο ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες εμφανίζεται ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας λέγοντας ότι «είναι παντελώς ανεύθυνο, εθνικά επιζήμιο και σφόδρα μικροκομματικό να ζητά κανείς εκλογές μια τέτοια στιγμή».

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews, o κ. Ρήγας αναφέρει ότι «προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη και των ολιγαρχών που τον στηρίζουν, προς απογοήτευση όλων των αντιδραστικών δυνάμεων που προσπαθούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια που εκείνες μας έβαλαν, δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόωρες κάλπες» και κάνει λόγο για ορίζοντα τετραετίας.

Για την έξοδο από το Μνημόνιο, σχολιάζει: «ορισμένοι επιθυμούν αυτή η έξοδος να έχει αστερίσκους, να συνεχίσει δηλαδή η χώρα να βρίσκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε ένα μηχανισμό καταναγκασμού ή ακόμα και εκβιασμού άσκησης πολιτικής». Και προσθέτει ότι « δεν υπάρχει για εμάς στον ορίζοντα η πιθανότητα παράτασης του μνημονίου ή οποιαδήποτε άλλο καμουφλάρισμα της αυστηρής επιτροπείας. Εργαζόμαστε για την σαφή ολοκλήρωση του προγράμματος και την καθαρή έξοδο, χωρίς καμιά πιστοληπτική γραμμή με προαπαιτούμενα».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζει πρώιμο το ερώτημα για τη λήξη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, πλην όμως σημειώνει: «εξ’ αντικειμένου το οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα τελειώνει την ημέρα της λαϊκής κρίσης».

Τέλος, με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρει ότι στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα είναι ευρύτατα σχήματα νίκης που θα έχουν στον προγραμματισμό τους λόγο ένα αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο σε όλα όσα συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν στα αναπτυξιακά συνέδρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ