Χάρις Αλεξίου: Ενα κόμμα να με βάλει στα ψηφοδέλτια του - iefimerida.gr

Χάρις Αλεξίου: Ενα κόμμα να με βάλει στα ψηφοδέλτια του

Χάρις Αλεξίου: «Ο Σοσιαλισμός έγινε ρετάλι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χάρις Αλεξίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική αν δεχόταν πρόταση από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό. Αν και στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την ενεργή εμπλοκή της στην πολιτική, οι καταστάσεις που ζει η Ελλάδα φαίνεται πως της άλλαξαν άποψη.

Σε συνέντευξή της στο aixmi.gr η γνωστή ερμηνεύτρια τόνισε πως πρέπει οι Έλληνες να ξαναγαπήσουν την Ελλάδα, ενώ εκφράζει το θυμό της για το χαμένο ήθος στην πολιτική.

«Πολλοί έκαναν καριέρα μόνο και μόνο επειδή ήταν απ' τη γενιά της Μεταπολίτευσης. Να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, να επαναφέρουμε την ισορροπία στις ζωές μας. ... Εδώ τώρα ξεκινάμε από ένα μπάχαλο της Δημοκρατίας, από έναν Σοσιαλισμό που έγινε ρετάλι, από την διάψευση του οράματος αυτού και την απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν και τελικά, δε δικαιώθηκαν».

Υποστηρίζει μάλιστα πως νιώθει θυμό, ενώ στο μυαλό της υπάρχει ένα τεράστιο κενό, γιατί δεν ξέρει με ποιον θα πρέπει να τα βάλει. «Σαν να μην έχει πρόσωπο όλο αυτό το κακό», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Φτάσαμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται καταρχήν για το σπίτι τους, για την ίδια τους τη ζωή και για ένα κοινό συμφέρον. Αυτό το κοινό συμφέρον, όμως, τώρα ποιο είναι; Δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να πειθαρχήσει σ' αυτούς τους κανόνες. Ενδεχομένως λόγω της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων, αλλά και λόγω άγνοιας για το τι σήμαινε όλο αυτό».

Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, η Χάρις Αλεξίου τονίζει «είναι πολύ τραυματισμένο το σώμα της Ελλάδας, που δεν μπορείς να καταλάβεις από που πρέπει να ξεκινήσει η θεραπεία. Η Ελλάδα είναι βαριά άρρωστη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ