Οικονομικό Επιμελητήριο: Βασικός στόχος η άρση των capital controls - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Βασικός στόχος η άρση των capital controls

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα των stress tests δείχνουν ότι οι συστημικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης και ανοίγουν τον δρόμο για την άμεση επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Η εφαρμογή της πρότασής μας για την παροχή τελευταίας ευκαιρίας στους δανειολήπτες, αλλά και η απλούστευση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού θα οδηγήσουν ταχύτερα στην επίτευξη του στόχου στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε οι ισολογισμοί των τραπεζών να καθαρίσουν και να επανεκκινήσει στο 100% η χορήγηση ρευστότητας στην αγορά», σημειώνει ακόμη.
Ο βασικός στόχος, υπογραμμίζει ο κ. Κόλλιας, είναι να αποκατασταθεί όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα, «ώστε να κλείσει πλήρως η πληγή της οικονομίας και της αγοράς, που ονομάζεται capital controls».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομικό Επιμελητήριο stress tests
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ