Μέχρι τις 14 Μαΐου υποβάλλονται υπομνήματα στο ΣτΕ για την προσφυγή καναλιών για τις τηλεοπτικές άδεις - iefimerida.gr

Μέχρι τις 14 Μαΐου υποβάλλονται υπομνήματα στο ΣτΕ για την προσφυγή καναλιών για τις τηλεοπτικές άδεις

 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίασε η ολομέλεια του ΣτΕ επί της προσφυγής των τηλεοπτικών εταιρειών για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών.

Την προσφυγή είχαν κάνει ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, Νέα Τηλεόραση, Τηλέτυπος και η ΕΙΤΗΣΕΕ. Το δικαστήριο κάλεσε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ως τις 14 Μαΐου και στη συνέχεια εκδοθεί η απόφαση.

Τα νομικά τους όπλα αντέταξαν για μια ακόμη φορά ελληνικό δημόσιο και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου με αιχμή τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν, σήμερα, οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, Νέα Τηλεόραση, Τηλέτυπος και η ΕΙΤΗΣΕΕ οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού στρεφόμενοι κατά του αριθμού των επτά αδειών που έχουν προβλεφθεί αλλά και της τιμής εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, η καθεμία.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισαν πως η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε με οικονομικά κριτήρια και μόνο συμπληρώνοντας ότι σε καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει λάβει χώρα διαγωνισμός για πάροχο περιεχομένου με δημοπρασία. Επιπλέον, επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους ότι δεν υπήρξε μελέτη από αρμόδιο όργανο που να καθορίζει τον αριθμό των αδειών Μάλιστα, όταν τόνισαν πως στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος ακυρώθηκε, ο αριθμός είχε καθοριστεί στις τέσσερις και τώρα ανέβηκε στις επτά άκουσαν τον πρόεδρο του ΣτΕ να σχολιάζει: «Τότε λέγατε ότι ήταν λίγες».

Το Δημόσιο, μέσω των συνηγόρων του αναφέρθηκε στις μεγάλες οικονομικές προσφορές που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των καναλιών στον πρώτο διαγωνισμό συμπληρώνοντας πως τώρα το τίμημα είναι πολύ πιο χαμηλό.

«Μέχρι τον πρώτο διαγωνισμό δεν είχαμε πείρα για το πόσο κοστίζει μια τηλεοπτική άδεια. Όμως τότε ο skai προσέφερε 43,6 εκατομμύρια που ήταν τα λιγότερα και ο ΑΝΤ1 75 εκατομμύρια που ήταν τα περισσότερα. Τότε δεν θα έδιναν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να αγοράσουν κάτι που δεν άξιζε τόσο. Πίστευαν ότι αυτή είναι η τιμή. Το Star και ο Alpha εγκατέλειψαν μάλιστα την διαγωνιστική διαδικασία μη δίνοντας περισσότερα χρήματα. Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν δίνουν χαριστικά χρήματα. Ο ένας που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο , πήρε μαγαζί γωνία, μια πολύ μεγάλη ομάδα που προτιμά να την αφήσει να καταρρεύσει τώρα παρά να βάλει χρήματα που θεωρεί ότι δεν αξίζουν» τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο νομικός παραστάτης του δημοσίου. Επίσης, σημείωσαν ότι η μείωση του φόρου στις διαφημίσεις ήταν στο πλαίσιο των διευκολύνσεων οι οποίες έγιναν από τις αρμόδιες αρχές ενώ χαρακτήρισαν τεράστια τα έσοδα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ τηλεοπτικές άδειες προσφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ