Σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ- Ο ρόλος ενός πρώην πράκτορα και η μυστηριώδης γυναίκα

Ενα θρίλερ με στόχο την υπονόμευση της ΕΥΠ και του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη, με πιθανή την εμπλοκή και τρίτων χωρών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από την υπηρεσία της Κατεχάκη, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο εγκεφάλου, στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ, μέσω διαρροών που θα δούν την δημοσιότητα, έχουν δύο πρόσωπα που στο παρελθόν ήταν «συνδεδεμένα» με την υπηρεσία, καθώς και μια γυναίκα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αξιωματούχος της ΕΥΠ, έχει αρχίσει ένας υπόγειος πόλεμος από ένα παρακράτος που έχει διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο.

Το πρώτο πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση είναι παλιός συνδικαλιστής της ΕΥΠ, με σημαντικό ρόλο στο παρελθόν στα τεκταινόμενα της υπηρεσίας, που έχει παυθεί οριστικά και για τις επαφές του οποίου υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα. Ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ, είχε βρεθεί να κατέχει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα, ενώ έχει κατηγορηθεί για απάτη και για παράνομη παρέμβαση σε αρχείο δεδομένων. Ειδικά φέρεται να απέκτησε τα ψυχομετρικά τεστ των υποψηφίων για πρόσληψη, μερικά εκ των οποίων, όπως αναφέρει η πηγή της υπηρεσίας, έχουν βρεθεί ακόμη και σε... πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Το δεύτερο πρόσωπο διαμένει στο εξωτερικό, καθώς έχει μεν καταδικαστεί για απάτη στην Ελλάδα, αλλά η χώρα στην οποία βρίσκεται αρνείται να τον εκδώσει. Οπως και το πρώτο, έχει στο στόχαστρο την ΕΥΠ και τη διοίκησή της, γιατί αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία μαζί του. Συγκεκριμένα, το 2011-2014 διέμενε στην Κωνσταντινούπολη και τότε είχε στείλει μήνυμα πως είχε έλθει σε επαφή με τη ΜΙΤ και επιθυμούσε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ. Πράγματι, η ΕΥΠ επικοινώνησε μαζί του, τον εκπαίδευσε και άρχισε να συνεργάζεται μαζί του. Ομως σύντομα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να προσφέρει κάτι σημαντικό και η συνεργασία μαζί του διακόπηκε. Το τρίτο πρόσωπο είναι μια γυναίκα που έχει σχέση με τον τελευταίο.

Παράλληλα, φαίνεται πως τα πρόσωπα αυτά έχουν παίξει ρόλο και στην σκοτεινή υπόθεση με τον κωδικό «Πυθία», που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και ειδικά στο σκέλος της περί απόπειρας κατά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Με τους επιτελείς της ΕΥΠ να εκφράζουν προβληματισμό για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει. Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται, υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ ηδη απο το 2009- που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας- και στο οποίο αναφέρεται ρητώς οτι οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν ουτε κάν μερικώς. Αντίθετα στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση, πως στόχος του προσώπου που προσκόμισε τις σχετικές πληροφορίες δεν ήταν άλλος από την παραπλάνηση των ελληνικών αρχών.

Οπως προαναφέρθηκε, κοινός στόχος των προσώπων που σχετίζονται με την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ φέρεται να είναι ο διοικητής της Γ.Ρουμπάτης. Ετσι, στο παρασκήνιο διακινείται ότι σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες: Πρώτον, συγγενής του στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει εταιρεία που προωθεί «χρυσές βίζες» σε Τούρκους υπηκόους. Δεύτερον, διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία, μέσω των οποίων κάνει διακίνηση μεταναστών και οτι τρίτον ο διοικητής της ΕΥΠ εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΠ Ρουμπάτης πράκτορες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ