Πώς το ISIS χρησιμοποιεί σκλάβες του σεξ για να κερδίσει έδαφος στο Αφγανιστάν - iefimerida.gr

Πώς το ISIS χρησιμοποιεί σκλάβες του σεξ για να κερδίσει έδαφος στο Αφγανιστάν

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απαγωγές γυναικών, οι άντρες των οποίων μάχονται κατά του ISIS στο Αφγανιστάν, προχωρούν οι τζιχαντιστές σπέρνοντας τον τρόμο στην επαρχία Νανγκαρχάρ και άλλες περιοχές της ασιατικής χώρας.

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές εισβάλλουν νυχτιάτικα στα σπίτια και απαγάγουν γυναίκες και κορίτσια, που μεταφέρουν στη συνέχεια στις βάσεις τους στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν και τις χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ.

Η “Justice Advocacy” απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα για να προστατέψει τις γυναίκες από τα χέρια των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τον Χαμίντ Βαρντάκ, επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι τρομοκράτες βιάζουν τα ανυπεράσπιστα θύματά τους ή τα εξαναγκάζουν να κάνουν “σεξουαλικό τζιχάντ” με μέλη του ISIS.

Πώς το ISIS χρησιμοποιεί σκλάβες του σεξ για να κερδίσει έδαφος στο Αφγανιστάν  | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη, τους υπόσχονται ως λεία γυναίκες και κορίτσια, ενώ βοηθούν άλλους να απαγάγουν τις αγαπημένες τους από τις οικογένειές τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός 23χρονου που αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Αδυνατώντας να βρει τις 15.000 δολάρια που ζητούσε ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του για τα έξοδα ενός παραδοσιακού αφγανικού γάμου ο Μοχάμαντ Σαχ απευθύνθηκε στο «Ισλαμικό Κράτος». Εντάχθηκε στην οργάνωση και με κάποιους από τους νέους του συντρόφους απήγαγε την κοπέλα υπό την απειλή όπλων από το σπίτι της στη βόρεια επαρχία Γιοβτζιάν και την παντρεύτηκε.

Παράλληλα το ISIS επιδίδεται σε μια συστηματική εκστρατεία εκφοβισμού των ντόπιων πληθυσμών αποκεφαλίζοντας αντιπάλους και κλείνοντας σχολεία, καθώς καταφθάνουν ξένοι μαχητές με την ελπίδα να δημιουργήσουν στο Αφγανιστάν ένα νέο χαλιφάτο.

Πώς το ISIS χρησιμοποιεί σκλάβες του σεξ για να κερδίσει έδαφος στο Αφγανιστάν  | iefimerida.gr 1

Στους 3.000 μαχητές της οργάνωσης ήρθαν το τελευταίο διάστημα να προστεθούν άλλοι 600 -αρκετοί εκ των οποίων από το Σουδάν μέχρι τη Γαλλία και την Κίνα- μετά το προπαγανδιστικό δίκτυο που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο το «Iσλαμικό Κράτος» καλώντας «στρατιώτες του χαλιφάτου» από τη Συρία και το Ιράκ και οπαδούς του από άλλα μέρη του κόσμου να μεταναστεύσουν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η άφιξή τους περιπλέκει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να τερματίσει έναν πόλεμο που διαρκεί ήδη 17 χρόνια κι έχει στοιχίσει κάπου 714 δισ. δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πέρυσι ότι οι 16.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν θα παραμείνουν επ’ αόριστον για να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να το καταλάβουν και να βοηθήσουν τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι στην προσπάθειά του να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν που ελέγχει σχεδόν το ήμισυ των εδαφών της χώρας.

Και μπορεί το «Ισλαμικό Κράτος» να υπέστη το τελευταίο διάστημα κάποιες σημαντικές απώλειες -όπως ο θάνατος του ηγέτη του στο βόρειο Αφγανιστάν, Κάρι Χικματουλάχ, αλλά έχει ακόμη τη δυνατότητα να εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις όπως την περασμένη Δευτέρα στην Καμπούλ, όταν σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εννέα δημοσιογράφοι.

Ενώ ελέγχει αρκετές περιοχές στο ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν, όπως στο Γιοβτζιάν, όπου τα μέλη του σπέρνουν τον τρόμο επιχειρώντας από βαθιές σήραγγες στα βουνά του Νταρτζάμπ για να αποφύγουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους. Οι τζιχαντιστές έστησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης και στρατολογούν ντόπιους άνεργους, κυρίως νέους κάτω των 20.

«Όλοι φοβούνται εδώ πέρα», είπε ένας κάτοικος της περιοχής. «Το ΙSIS είναι πιο επιθετικό από τους Ταλιμπάν. Κανέναν δεν λυπούνται»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αφγανιστάν Isis σκλάβες του σεξ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ