Το πικρό γράμμα της Λούκας στον Καρχιμάκη

«Πικρό» γράμμα στο ΠΑΣΟΚ, έστειλε η Λούκα Κατσέλη, μία ημέρα πριν από την ίδρυση της Κοινωνικής Συμφωνία, γνωστοποιώντας την παραίτησή της από μέλος του κόμματος.

Η κυρία Κατσέλη με επιστολή της προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη- κι όχι προς τον Γιώργο Παπανδρέου- του ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ κατέληξε να μην πρεσβεύει πλέον τις βασικές αρχές του σοσιαλισμού στο πλαίσιο των οποίων κινήθηκε επί δεκαετίες καταπατώντας στην συνείδηση του ελληνικού λαού τις θέσεις ενός κόμματος εξουσίας».

Η πρώην υπουργός στην επιστολή της κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο δεύτερο Μνημόνιο το οποίο άλλωστε καταψήφισε με συνέπεια να βρεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας: «Η υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου σφράγισε μία οριστική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα που ασπάστηκε αβίαστα νεοφιλελεύθερες συνταγές».

Ως εκ τούτου καταλήγει επισημαίνοντας: «Δεν θα μπορούσα να είμαι συνοδοιπόρος σε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θυμίζει σε τίποτα το ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα των ελπίδων και των προσδοκιών της δημοκρατικής παράταξης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ