Καταργούν τις θέσεις των επισήμων στις παρελάσεις - iefimerida.gr

Καταργούν τις θέσεις των επισήμων στις παρελάσεις

παρέλαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα μέτρο «μόνιμου χαρακτήρα», ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, βάζει τέλος στις εξέδρες των επισήμων κατά την διάρκεια των παρελάσεων, τονίζοντας πως η θέση τους είναι ανάμεσα στους πολίτες.

Ο δήμαρχος της περιοχής Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου.

Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο κ. Καϊτεζίδης -μεταξύ άλλων- δήλωσε:

«Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους... Η θέση των "επισήμων" είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς, καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ