Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) και Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - iefimerida.gr

Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) και Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Ντόρα Μπακογιάννη, και οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας και των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο που προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Χαίρομαι γιατί ενώ στην αρχή το νομοσχέδιο ξεκίνησε με πολλές αντιδράσεις τώρα πολλοί συνάδελφοί έχουν μαλακώσει και είδα μία θετική συμβολή. 400 ομόφυλα ζευγάρια είναι αυτά που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορεί να καμαρώνουμε με τη μουσική του Χατζηδάκι, να θαυμάσουμε τους πίνακες του Τσαρούχη , να αφιερώνουμε ώρες ατέλειωτες στα έργα του Κουν ,να μιλάμε και να θαυμάζουμε τον Ρίτσο και να μην αναγνωρίζουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα του ανθρώπου. Είναι υποκρισία στο μέγιστο βαθμό» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος.

Θέση για το άρθρο 8 άλλαξε και ο Δημήτρης Βέττας ο οποίος ήταν ένας από τους 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν με το άρθρο 8 και ζητούσαν την απόσυρσή του.

Αν και στην αρχή ήταν επικριτικός για τις κατηγορίες που δέχτηκε από συναδέλφους του στην πορεία ανέφερε ότι οι βελτιώσεις που έκανε η Θεανώ Φωτίου στο νομοσχέδιο άλλαξαν την άποψή του.

«Είμαι ένας απ’ αυτούς που δεν είχα το δικαίωμα και μάλλον δεν έχω το δικαίωμα να προβληματίζομαι στο χώρο μου. Ποιος ήταν ο προβληματισμός μου; Στο ότι η πολιτεία ήθελε λίγο χρόνο για να μπορέσει να προετοιμαστεί. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθώ να φέρω βαρέως στην πλάτη μου αυτή μου την αντίληψη. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας να προβληματίζεσαι ακόμα και στο χώρο της αριστεράς και θα δινω αυτόν τον αγώνα, τον δίνω από παιδί. Μπορεί να μην έγινε αποδεκτή η άποψη μου, έγινε όμως με την διατύπωση ότι η επιλογή γίνεται πάντα υπό το συμφέρον του παιδιού. Κάνω άρση των επιφυλάξεων μου και βάζω μία άνω τελεία. Το χειριστήκατε εξαιρετικά κυρία Υπουργέ , ακούσατε και βάλετε μέσα στο νομοσχέδιο απόψεις πολλές και νομίζω πως την δική μου θέση θα ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί» είπε χαρακτηριστικά.

Θεανώ Φωτίου: Είμαι ευτυχής για την εξέλιξη

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη της συζήτησης αλλά και την αλλαγή στάσης των βουλευτών υπέρ του άρθρου 8 εξέφρασε η υπουργός Θεανώ Φωτίου.

«Οσο συζητάμε το νομοσχέδιο τόσο συνεννοούμαστε καλύτερα. Πράγματα που φαίνονταν πολύ συντηρητικά ή πολύ προοδευτικά παίρνουν τη διάσταση που θα έπρεπε να πάρουν στην καρδιά και στο νου μας για το παιδί. Χαίρομαι που εξελίσσεται έτσι η συζήτηση και χαίρομαι για όλα τα κόμματα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένα νομοσχέδιο τομή για τη χώρα μας. Ούτε άτολμο είναι ούτε παράτολμο, αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα.

Στην αρχή είχε σηκωθεί πολύ μεγάλη σκόνη και αχός για το άρθρο 8 . Σήμερα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό» ανέφερε η κ. Φωτίου.

Σημειώνεται ότι ο ν/σ πέρασε από την επιτροπή της Βουλής με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού και θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ