Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Αναμενόμενη η αναθεωρημένη πρόβλεψη της Κομισιόν - iefimerida.gr

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Αναμενόμενη η αναθεωρημένη πρόβλεψη της Κομισιόν

 Αναμενόμενη η αναθεωρημένη πρόβλεψη της Κομισιόν επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναμενόμενο γεγονός χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την επί τα χείρω αναθεώρηση του ποσοστού ανάπτυξης (1,9%) για το 2018.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ η αναθεώρηση αποδίδεται αφενός στην αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού μεγέθυνσης για το δ΄ τρίμηνο του 2017 αλλά και στον χαμηλότερο ρυθμό ιδιωτικής κατανάλωσης το 2017.

Σύμφωνα, επίσης, με τους ίδιους κύκλους, σημαντικά στοιχεία για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας συνιστούν οι ακόλουθες προβλέψεις:

  • Για το 2018 η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
  • Για το 2019 προβλέπεται επίσης η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5 % του ΑΕΠ) με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, το οποίο βάζει τέλος στα σενάρια που θέλουν παράταση της λιτότητας για το 2019 και 2020.
  • Τέλος, η ανεργία προβλέπεται να μειωθεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα (από 21,5% στο 20,1 %) το 2018 και θα πέσει στο 18,4% το 2019, για πρώτη φορά μετά το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ Κομισιόν αναθεώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ