Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon - iefimerida.gr

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέροχη συνταγή για το κοτόπουλο τώρα που ανάβουν τα μπάρμπεκιου για τα καλά.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς πέτσα είναι καλύτερα)
  • 1/3 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon | iefimerida.gr 0


Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε από τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μικρές τρυπούλες στα στήθη κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στην μαρινάδα για 30 λεπτά ως 1 ώρα
  • Στραγγίστε και ρίξτε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ ή μπάρμπεκιου -Με πινέλο περάστε του λίγη μαρινάδα κάπου κάπου
  • Μην το κάψετε -Θέλει 4-5 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος
  • Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο και σερβίρετε
Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ