fbpx Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon
04|05|2018 | 14:20

Υπέροχη συνταγή για το κοτόπουλο τώρα που ανάβουν τα μπάρμπεκιου για τα καλά.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς πέτσα είναι καλύτερα)
  • 1/3 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε από τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μικρές τρυπούλες στα στήθη κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στην μαρινάδα για 30 λεπτά ως 1 ώρα
  • Στραγγίστε και ρίξτε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ ή μπάρμπεκιου -Με πινέλο περάστε του λίγη μαρινάδα κάπου κάπου
  • Μην το κάψετε -Θέλει 4-5 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος
  • Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο και σερβίρετε

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ