Ο Κιμ διέταξε να μεταφερθούν τρεις Αμερικανοί κρατούμενοι από στρατόπεδο εργασίας σε ξενοδοχείο - iefimerida.gr

Ο Κιμ διέταξε να μεταφερθούν τρεις Αμερικανοί κρατούμενοι από στρατόπεδο εργασίας σε ξενοδοχείο

O Αμερικανός επιχειρηματίας Κιμ Ντονγκ Τσουλ καταδικάστηκε το 2016 σε 10ετή κάθειρξη για «κατασκοπεία» στη Β. Κορέα (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους από στρατόπεδο εργασίας σε ξενοδοχείο ενόψει της συνάντησης κορυφής του Κιμ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει η Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη ακτιβιστή Τσόι Σουνγκ Γιονγκ, ο επιχειρηματίας Κιμ Ντονγκ Τσουλ κι οι ακαδημαϊκοί Κιμ Χακ Σονγκ και Τόνι Κιμ μεταφέρθηκαν αυτή την εβδομάδα σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της Πιονγιάνγκ και λαμβάνουν «ιατρικές φροντίδες» και «ιδεολογική επιμόρφωση». Αξιωματούχος στη Σεούλ φέρεται να είπε ότι το τελευταίο δίμηνο έγινε διαπραγμάτευση για την απελευθέρωσή τους, η οποία είναι «επικείμενη».

Οι τρεις Αμερικανοί, που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, φυλακίστηκαν το 2016 και το 2017 κατηγορούμενοι για «κατασκοπεία» και «εχθρικές ενέργειες» προς το κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι έδωσε βάση στις πληροφορίες αφού σε tweet που ανήρτησε χθες το βράδυ, ανέφερε: «Όπως όλοι γνωρίζουν η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε επί μακρόν, αλλά μάταια, να απελευθερωθούν τρεις όμηροι από βορειοκορεατικό στρατόπεδο εργασίας. Μείνετε συντονισμένοι!»

As everybody is aware, the past Administration has long been asking for three hostages to be released from a North Korean Labor camp, but to no avail. Stay tuned!

Την περασμένη Κυριακή ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, είχε στείλει μήνυμα στην Πιονγιάνγκ με δηλώσεις του στο Fox News: «Αν η Βόρεια Κορέα απελευθερώσει τους κρατούμενους Αμερικανούς πριν τη σύνοδο κορυφής, θα είναι μια ευκαιρία να αποδείξει την ειλικρίνεια των προθέσεών της».

Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, πιστεύεται ότι συζήτησε το θέμα της απελευθέρωσης των κρατουμένων στη μυστική συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγιάνγκ στις αρχές Απριλίου, ενώ και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον διαπραγματεύεται την αποφυλάκισή τους.

O Αμερικανός φοιτητής Όττο Βάρμπιερ πέθανε έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του από τη Β. Κορέα (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Ειδικοί σε θέματα που αφορούν στη Βόρεια Κορέα, λένε ότι το καθεστώς του Κιμ προσέχει ιδιαίτερα την υγεία των τριών κρατουμένων για να μη γίνει ό,τι και με την περίπτωση του Αμερικανού φοιτητή Ότο Βάρμμπιερ, ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2016 για την κλοπή μιας προπαγανδιστικής αφίσας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του και τον περασμένο Ιούνιο πέθανε έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του, αφού προηγουμένως είχε σταλεί σε κωματώδη κατάσταση πίσω στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ